Svoj osunčani, "alles gut" selfie šalje Saša Antić, autor tekstova i član TBF-a.

Galerija


Vaše i naše omiljene glazbenike još neko vrijeme nećemo gledati uživo, na pozornicama klubova, dvorana, festivala i stadiona. Zato vas HDS ZAMP u novoj rubrici "Selfie iz sobe" vodi u njihovu svakodnevicu u kojoj, uz pridržavanje uputa Civilne zaštite, rade na nekim novim pjesmama i albumima, za dane koji slijede.

Vezani članci Igor Geržina Naš poznati saksofonist o koncertima: "Mislim da ćemo se u normalu vratiti i brže nego što mislimo" Aleksandar Liljak Domaći glazbenik o krizi: "Glazbene udruge reagirale su promptno i stale su iza glazbenika"

Danas svoj osunčani, "alles gut" selfie šalje Saša Antić, autor tekstova i član TBF-a.

Kako se trenutno TBF snalazi bez koncerata i “ceste”?

Otkazano je sve do daljnjeg. Imali smo već dosta dogovorenih datuma, al’ šta je tu je, život ide dalje.

Jeste li onda ovo vrijeme fokusirali na studijske aktivnosti?

Nešto smo počeli radit prije nove godine, skupilo se nekih 20-ak tekstova i muzičkih skica, ali to je trenutno na čeki. Nadam se da ćemo bit u mogućnosti uhvatiti se rada na novom materijalu, imamo dosta dobrih skica i mislim da možemo složit odličan album.


Ja sam dovršio demo za svoj solo album, bit će sigurno 12 stvari, možda još koja bonus. Trenutno se s tim bavim, snimam vokale pa ću miksati. Na albumu su sve moje kompozicije, a 2 stvari su od Kid Va.

Možeš li možda s našim čitateljima podijeliti djelić neke nove stvari?

Imamo za TBF jednu stvar na francuskom, zove se “Tut le mond šušur”, par stihova:

“Bon joure foaje
De javu kuloar,
Tut le mond šušur
Tut le grand film noire”.

Koliko si općenito ove dane prepoznao kao kreativne? Je li izolacija tvoj saveznik?

Sad je najbolje za stvaranje, izolacija je majka kreativnosti. Što se tiče zdravlja još bolje, nema posla i smarajućih kolega, nema stresa. Čovik se napokon može posvetit sebi, zdravo jesti, vježbati i malo prošetati na zraku bez fizičkog kontakta i unošenja sugovornika u lice. Ja obožavam izolaciju, evo čitav sam se umotao u izolir traku.

Koliko će za sve glazbenike, pa i tebe, značiti prihodi od autorskih prava u ovom periodu bez koncerata?

Sigurno je da mnogi sa nestrpljenjem očekuju prihode od autorskih prava i zato možemo biti sretni i zahvalni što je to kod nas zaista pristojno uređeno. Tantijem, je t'aime!

Pratiš li inicijative glazbenih udruga za pomoć glazbenicima? Koje poruke glazbena industrija mora izvući iz ove krize?

Pozdravljam inicijativu “slušajmo domaće”, to je odlična i hvalevrijedna inicijativa. Nadam se da će u eteru pronaći mjesta i izvođači koje inače baš i ne vrte. A poruka za publiku i glazbenike je u pjesmi “Que sera sera”.

Za kraj, što “sa svog prozora” poručuješ publici i svojim kolegama?

Znate sve, duboko disanje, rezoniranje sa prirodom i svemirom, slati poljupce bližnjem svome sa distance od 2 metra, nikada ne zanemariti benefite alkohola i tuširanje hladnom vodom.

Danas ima džeparac do 100.000 eura, ali tako nije bilo sve dok joj jedan susret nije promijenio život