Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mlada glazbenica nastupit će na RockOff festivalu, a evo što nam je otkrila!


Mlada 35-godišnja Zagrepčanka Sara Renar nastupit će na ovogodišnjem RockOff festivalu, a evo što je sve otkrila o sebi u intervjuu za Dnevnik.hr!

Grupa Silente nastupit će na RockOff festivalu

Bliži nam se novi projekt RockOff festival. Festival novog zvuka u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja otvara radijski, medijski i koncertni prostor mladim i artistički zanimljivim bendovima. Koja su Vaša razmišljanja o tom projektu i kako vam se čini ideja? 

Vezani članci Slika nije dostupna POBJEDNICI Idući singl nosit će naziv 'Madonna' Slika nije dostupna Pogledajte videospot! Pjesma koju slušate s guštom

Mislim da je sjajan projekt. Drago mi je da se medijski prostor otvara mladim autorima i novoj progeresivnijoj glazbi. Samo naprijed tako!

S obzirom na činjenicu da ste odabrani za sudjelovanje u ovako velikoj konkurenciji, na koji način se pripremate za što bolje predstavljanje javnosti i struci?

Svakodnevno vježbam ne bi li nastup uživo bio što bolji.

Recite nam nešto o svojoj pjesmi sa kojom će te nastupiti na festivalu, tko su autori, kako je nastala ideja pjesme, da li će te snimati spot?

Glazbu i tekst za pjesmu "Jesen"ja potpisujem. Skicu za pjesmu sam napravila prije točno dvije godine, da bi se lani u ovo vrijeme poigrala sa loop-om i tako je pjesma dobila konačni oblik. Spot je snimljen, montaža je to naše izvedbe na koncetu u Koprivnici.

Na koji način gledate današnju glazbenu scenu?

Pratim zbivanja.

Kakva atmosfera vlada unutar benda?

Sjajna. Osim što je riječ o sjajnim muzičarima, preduvjet za djelovanje na duge staze je da smo dobra ekipa.

Imate li tremu uoći nastupa u Tvornici, tim više što će vas pratiti oštro oko žirija?

Toliko sam zaokupljena promocijom albuma u petak da mi se čini da će nakon toga sve biti lakše. Ma ne znam, imam jednaku tremu pred zagrebačkom publikom neovisno o žiriju. Najteže je doma svirati!

Koji su osnovni problemi u kojima se nalaze mladi bendovi današnjice?

Teško je to generalizirati. Mislim da su financije problem za ikakvo ozbiljnije bavljenje glazbom. Oprema košta, probe koštaju a da bi čovjek preživio obično mora raditi nešto drugo pa nema vremena za glazbu koliko bi htio. Čini mi se da taj začarani krug prati sve mlade bendove.

Zbog čega volite glazbu?
Jer me ispunjava i čini sretnom. Daje mi smisao.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook