Meskički gitarist dolazi u Hrvatsku

Santana 29.7. nastupa u Zadru

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ovog ljeta u Hrvatskoj imamo priliku uživati u nastupu još jedne velike zvijezde, slavnog meksičkog gitarista Carlosa Santane!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Jelena Rozga Naša Dalmatinka! U crvenom bodiju Rozga je skrenula sve poglede Zadrana na glavne atribute, ovaj događaj dugo je čekala!

Glazbenih stiže u Zadar u sklopu svoje nove turneje, a zasvirat će na Jazinama 29.7.2013!

Carlos Santana jedan je od svjetski najpoznatijih glazbenih izvođača koji već više od četiri desetljeća svojim nastupima oduševljava publiku diljem svijeta. Umjetnik svojom vizionarskom snagom nadilazi glazbene žanrove, ali i generacijske, kulturne te geografske granice.

Santana je zabljesnuo kasnih šezdesetih godina na glazbenoj sceni San Francisca, s fantastičnim nastupima u tada poznatim klubovima. Na globalnu pozornicu se, zajedno s bendom, prvi puta popeo na Woodstock festivalu, 1969. godine – iste godine kada je izašao i njegov debitantski album Santana. Predstavljajući njegov prvi hit, pjesma "Evil Ways" je pune dvije godine zadržala album na Billboardovoj ljestvici, a uskoro su na prvim mjestima albuma uslijedila nova dva klasika" Abraxas" i "Santana III".

Opus Santanine karijere upotpunjen je posvećenosti društvenom aktivizmu i humanitarnim pitanjima. Zaklada Milagro Foundation, koju je izvorno utemeljio Carlos Santana sa svojom obitelji, prikuplja novčana sredstva za mlade ljude koji nemaju dovoljno materijalnih dobara, a pokazuju iznimne talente u području umjetnosti, obrazovanja i zdravstva. U prijevodu, Milagro znači „čudo“, a inspiracija za ime je prikaz djece kao darova života te kao božanskih čuda svjetlosti i nade.

Uz predanost humanitarnom djelovanju i socijalnom aktivizmu, Carlos Santana je ne samo globalna glazbena ikona nego i veliki primjer uzornog građanina svijeta.


U više od četrdeset godina, Santana je prodao više od 100 milijuna albuma, a do sada je u njegovim nastupima uživalo je više od 100 milijuna obožavatelja. Do danas, Santana je osvojio 10 Grammyja, uključujući rekordnih devet za "Supernatural",  te nagradu za "Smooth " za pjesmu godine. U časopisu Rolling Stone našao se na 15. mjestu popisa „100 najvećih gitarista svih vremena“, a  1998.godine uvršten je Rock and Roll Hall of Fame.

Posljednji album "Shape Shifter" (2012.) je Santanin prvi album pod okriljem izdavačke kuće Starfaith Records. Set od 13 pjesama je dugoiščekivano instrumentalno moćno putovanje za prave obožavatelje.

Na albumu je samo jedna pjesma koja sadrži vokale, a otpjevali su je pjevači iz Santaninog benda, Andy Vargas i Tony Lindsay.

U svijetu zabave i životnog stila, brend River Of Colors (ROC) na tržište donosi niz proizvoda koji karakteriziraju osebujni Santanin stil. Među posebno izrađenim proizvodima mogu se naći cipele, torbe, kape, pjenušci te potpisani glazbeni instrumenti.

Prodaja ulaznica za ovaj ljetni spektakl počinje u petak, 1. veljače 2013., od 9 sati na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.

Redovne cijene ulaznica su:
VIP sjedenje - 505 kn
Stajanje -  325 kn

Prvih 2000 ulaznica se prodaju s popustom od 50 kn:
VIP sjedenje -  455 kn
Stajanje - 275 kn


ADRIA ENTERTAINMENT PONOSNO PREDSTAVLJA:

RAMMSTEIN – 30.4.2013. – DVORANA STOŽICE, LJUBLJANA, SLOVENIA
MASTERS OD DIRT – 30.3.2013. – ARENA ZAGREB
MARK KNOPFLER – 5.5.2013. – ARENA ZAGREB
DEPECHE MODE – 23. 5. 2013. – MAKSIMIR, ZAGREB
WE WILL ROCK YOU – 24. - 26. 5. 2013. – ARENA ZAGREB
ROGER WATERS: THE WALL – 23.7.2013. – POLJUD, SPLIT
SANTANA – 29.7.2013. – JAZINE, ZADAR
PETER GABRIEL – 5.10.2013. – ARENA ZAGREB

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene