Nova koncertna priča

Rundek Cargo Trio u Kinu Europa 13. travnja

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nakon prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom.

Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili, njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani.

Pogledaj i ovo Rene Bitorajac (FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL) Divan par Rene Bitorajac rijetko izlazi sa suprugom na javne događaje, ali ovaj put rado je pozirao s njom

Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup, a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13. travnja u Kinu Europa.

Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić I Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade. U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji videouradak.

Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu snimku nepoznate obožavateljice tj. njezin svojevrsni hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.

I dok neki obožavatelji anonimno rade na “pokretnim slikama”, oni drugi rade na pisanoj riječi. Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića. Više informacija na tu temu bit će poznato u sljedećih nekoliko mjeseci.

Nedavno objavljeni singl “Plavi avion” ujedno je i posljednji sa zadnjeg albuma, nakon kojeg Rundek Cargo Trio leti u potragu za novim pjesmama i novim inspiracijama.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene