Željka Veverec
Željka Veverec Foto: Pixsell

Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade „Veliki prasak“ nezavisne glazbene novinarske struke, a svaki bend će tijekom Rock&Off turneje svirati 4 puta.


Nakon dodjele trećih po redu Rock&OFF nagrada, održanih u veljači, Rock&Off platforma ove godine predstavlja novu aktivnost - Rock&Off Tour 2021. Sva tri dosadašnja dobitnika u kategoriji Velikog praska godine, kronološkim redom Rezerve, J.R. August i Je Veux u sklopu turneje nastupit će u šest hrvatskih gradova u kojima publika nema često priliku uživo poslušati mlade i kvalitetne bendove kao što je to slučaj u većim gradovima u Hrvatskoj.

Vezani članci Splitski virtuozi Vrhunski komorni orkestar Splitski virtuozi kreće na turneju koja će obuhvatiti Split i Zagreb Vatra Je Veux, Jonathan i Vatra sjajnim nastupima punima odlične energije otvorili novu koncertnu sezonu

Na svakom koncertu nastupit će dva benda, osvajači nagrade „Veliki prasak“ nezavisne glazbene novinarske struke, a svaki bend će tijekom Rock&Off turneje svirati 4 puta. Svi koncerti će početi između 20 i 21 sat te biti održani po aktualnim epidemiološkim smjernicama. Cijena ulaznice za svaki koncert iznosit će maksimalno 30 kuna, pri čemu prihod ide klubovima koji ugošćuju Rock&OFF izvođače.

"Ideja ove turneje je omogućiti mladim glazbenim nadama da napokon zasviraju te se ujedno predstave publici diljem Hrvatske, da se klubovima i gradovima koji ustrajno podupiru rock&off glazbu omogući novi glazbeni program te da se publici u navedenim gradovima omogući pristup hrvatskoj kvalitetnoj rock&off glazbi uživo", rekao je voditelj projekta Davor Drezga.

Treće izdanje nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off održano je 4. veljače ove godine u zagrebačkoj Tvornici kulture. Nagrada Rock&Off ove je godine dodijeljena u krugu nominiranih glazbenika, nažalost bez publike. Na pozornici zagrebačke Tvornice zasvirali su Alejuandro Buendija, Boris Štok, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Irena Žilić i BluVinil također su se predstavili svirkom, s drugih zagrebačkih lokacija i predivnim snimkama drona dočarali svoju glazbu. U vremenu kada su koncerti uživo bili pojam koji je svima zbog pandemije koronavirusa neostvarena želja, organizatori nagrade Rock&Off su svirke uživo doveli u domove brojne publike.

Rock&Off platforma do sada je iznjedrila i internet radio koji 24/7 emitira isključivo hrvatsku rock&off glazbu, platformu Skener koja donosi presjek svih glazbenih izdanja i koncerata po mjesecima, veliki Rock&Off pub kviz u suradnji s Iskonom na kojem je sudjelovalo gotovo 2000 kvizaša, a sve kulminiralo privatnim koncertom Vojka V za pobjednički team. Platforma Rock&OFF sadrži još i Malu školu Rock&Off novinarstva na kojem je sudjelovalo 12 novinara, a pet ih se aktivno nastavilo baviti glazbenim novinarstvom.

Ne čudi što su se svi okretali za Lanom Jurčević, teško ju je bilo gledati u oči zbog hrabrog dekoltea u kojem se pojavila

Naša 71-godišnja književnica udaje se za 16 godina mlađeg nakon što se odlučila na razvod dugog braka: "I u meni i u njemu gori želja"