Sinoć je u zagrebačkoj galeriji Velvet održano glazbeno druženje sa sevdah senzacijom –ansambl Halka, ususret večerašnjem rasprodanom zagrebačkom koncertu u organizaciji udruge Ja BIH.


U ovoj jedinstvenoj večeri posvećenoj sevdahu uživali su brojni štovatelji ovog glazbenog žanra poput: Ivica Propadalo, Nada Rocco, Kim Verson, Lea Mijatović, Hamed i Kristina Bangoura, Nikša Bratoš, Đelo Hadžiselimović, Bobo Jelčić, Jerko Marčić i brojni drugi.

Vezani članci Kim Verson Mlada pjevačica Kim Verson pokazala drukčiju sebe u novoj, energičnoj pjesmi 'Divlji i slobodni' Ivica Propadalo Ivica Propadalo o novoj statui Porina: "Maska je tu kao podsjetnik na dane glazbene šutnje"

Popularni bosanskohercegovački ansambl Halka u sklopu svoje europske turneje po prvi puta dolazi u Zagreb te će zagrebačka publika premijerno moći čuti njihove live izvedbe. Halka ansambl čine vrsni glazbenici koji imaju jedinstvenu interpretaciju, a to su Božo Vrećo kao vokalni solist, gitarist Dino Šukalo, basist Edvin Hadžić, pijanist i harmonikaš Adis Sirbubalo i perkusionist Anes Beglerbegović.

Ansambl Halka od prvog pojavljivanja u travnju 2013. godine izazvao je veliko zanimanje bosanskohercegovačke publike. Prvi album u produkciji Gramofona sniman je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru dok je miks i mastering rađen u znamenitom Bauer studiju u Ludwigsburgu u Njemačkoj. Prvim albumom Halka donosi novu interpretaciju sevdaha uz elemente jazza, a konačan rezultat je 14 pjesama koje su vjerne onome što je najbolje u povijesti sevdaha. Halka odaje počast velikanima sevdaha poput Joze Penave, Rade Jovanovića, Zekerijaha Đezića, Emine Zečaj, Nade Mamule, Zaima Imamovića, Omera Pobrića, Safeta Isovića, Himze Polovine i brojnih drugih, kao i neznanim velikanima čija su imena izgubljena u vremenu, a bez čijeg djela Halka danas ne bi bila moguća.

S obzirom da pojedine izvedbe imaju i upečatljive jazz aranžmane ovo je svojevrsna pozivnica i svim ljubiteljima jazza da poslušaju ovaj mladi ansambl i uživaju u lijepoj glazbenoj večeri.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook