Najopsežnije dosad

PUTOKAZI PREDSTAVLJAJU glazbeno-scensko djelo 'Raskružje, mjuzikl mijena'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ulaskom u 33. godinu Putokazi s ponosom predstavljaju „Raskružje, mjuzikl mijena“, svoje dosad najopsežnije glazbeno-scensko djelo koje u sebi objedinjuje formu mjuzikla i dramske predstave.

Libreto Irene Ćepulić Križ spaja grčku i slavensku mitologiju u simfoniju prepoznatljivog zvuka Filipa Franka, orkestratora i glazbenog producenta, ali na dosad i za Putokaze neviđen način kao izazov na pragu novog buđenja svijeta oko nas. Svijeta koji je odlučio pronaći se u korijenima, probuditi se i iznijeti na površinu.

Pogledaj i ovo Putokazi premijera spota Legendarni riječki "Putokazi" objavili novi singl i spot, ove godine slave čak 36 godina djelovanja

Mjuzikl je nastao od 30 songova iz dosadašnjih glazbenih projekata Putokaza, autora Elvisa Stanića, Duška Rapoteca, Mirande Đaković i Iztoka Turka. Autorski tim Mjuzikla čine Lenka Udovički, Ivana Kalc, Tajči Čekada, Deni i Martino Šesnić, Saša Ostojić. Sudjeluje 42 solista i izvođača iz različitih pjevačkih generacija Putokaza.

U „Raskružju, mjuziklu mijena“, isprepliću se slavenski mit o Jarilu i Morani te grčki mit o Perzefoni. Suprotstavljajući ove dvije srodne mitološke priče o nastanku proljeća, „Raskružje, mjuzikl mijena“ ispituje što bi se dogodilo da je Perzefona zbog svoje znatiželje otišla u Had. Bi li bol i tuga majke Demetre bila manja ili veća s obzirom da nije oteta kao u originalnom mitu, nego ju je kćer ovim činom "izdala" i napustila.



Ljubav se u Hadu osuđuje, a kako je pak u priči mjuzikla? Zemlja je racionalna, brine o plodovima. S druge strane, Had je hladan, nema emocije, podsvjesno u sebi potiče na razmišljanje o strastima. U oba slučaja, čini se, ljubav je osuđena na propast. Glavni likovi Morana/Perzefona, Jarilo, Janja, Gospodin Lijep i Mlad, Demetra i Perun, vile Rusalke i Polunoćnice nastoje sačuvati ljubav, mir, poštovanje, sreću, istine i zajedništva. Zapravo putuju raskružjem, životnim rotorom, u kojeg ulaze i iz njega izlaze, u vječnim mijenama, tražeći se, istražujući, rastući. Baš kao i Putokazi, uvijek i iznova.



Raskružje, mjuzikl mijena“ prati najavni video song 'Sva moja lica' redatelja Tomislava Ćurkovića, kojeg su u neobičnom, sasvim novom konceptu, snimali pjevači sami, mobilnim kamerama u radnom procesu iznutra.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene