UNICEF

Kino Tuškanac s pljeskom dočekalo ekipu 'Duha iz močvare'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

U sklopu pred-programa petog izdanja Festivala o pravima djece danas je održana besplatna inkluzivna projekcija 'Duha u močvari' redatelja Branka Ištvančića koji je ove godine dobio najviše glasova za najdraži dječji domaći film prema književnom predlošku.

Nakon projekcije u punom kinu Tuškanac, publiku su pozdravili redatelj 'Duha u močvari', Branko Ištvančić te glumci Dejan Aćimović koji je utjelovio lik Levaja i Buga Marija Šimić koja je kao djevojčica glumila lik Aranke.

Pogledaj i ovo Tamara i Helena Šopar (Foto: John Pavlish) Posebna kolekcija Brojni poznati okupili se na predstavljanju hvalevrijedne akcije

Umjetnička direktorica Festivala, Tatjana Aćimović ovom je prilikom izjavila:

>> Vanda Winter odabrala najdražu knjigu iz djetinjstva - koja je vaša?

'Festival o pravima djece nastavlja dobru tradiciju prikazivanja domaćih filmova za djecu, prema izboru publike. Filmove koji se danas mogu posuditi na DVD-u vraćamo na veliko platno, u želji da čim dulje ostanu u sjećanjima generacijama djece i odraslih. Istovremeno, kroz inkluzivnu projekciju odabrani filmovi ponovno postaju premijere za djecu i odrasle s teškoćama vida i sluha pa tako i «Duh u močvari» se danas po prvi puta prikazuje uz standardizirani titl za gluhe osobe te naraciju za slijepe i slabovidne koju je danas uživo izvodila glumica Petre Težak.'

Peto izdanje Festivala o pravima djece koje se ove godine održava uz moto «Dobre stranice ne poznaju granice» organiziraju UNICEF, Hrvatski filmski savez, Ured pravobraniteljice za djecu, Alternator i Grad Koprivnica u suradnji s kinima Blitz Cinestar i udrugom Zamisli te brojnim drugim partnerima. Službeni program petog izdanja traje od 17. do 20. studenoga 2013.

Glasanje za najdraži dječji film podržali su brojni glumci i spisatelji koji zajedno s Festivalom o pravima djece promiču važnost čitanja za djecu od najranije dobi.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene