Špurijus
Špurijus Foto: Petar Kosović

Za razliku od prvog singla, tematika teksta "Psihički nestabilne" manje je lokalnog, a više univerzalnog karaktera s jasnom, sažetom i nedvosmislenom porukom, što je inače odlika Špurijusova rada.


Nakon singla 'Barba je partija', splitski punk rock bend Špurijus predstavljaju drugi singl 'Psihički nestabilna' koji će se naći na nadolazećem debitantskom albumu koji je trenutačno u završnoj fazi snimanja.

Za razliku od prvog singla, tematika teksta Psihički nestabilne manje je lokalnog, a više univerzalnog karaktera s jasnom, sažetom i nedvosmislenom porukom, što je inače odlika Špurijusova rada. Iako se ovih dana mahom objavljuju spotovi snimljeni u karantenskim uvjetima, Špurijusi su spot uspjeli snimiti neposredno prije proglašenja mjera o socijalnom distanciranju u režiji Ratka Ilijića. U glavnoj se ulozi našla Klara Mucci, uz sparing podršku osnivača benda Lea Murgića.

Pjesma je snimljena početkom 2020. godine u splitskom studiju Bozon, pod producentskom palicom Saše Antića, i uz snimateljsku pomoć Dina Siriščevića i Borisa Ždere, koji su uz logističku podršku ostatka ekipe iz The Plejsa, zaslužni za kompletan rad na drugom albumu benda, koji bi trebao ugledati svjetlo dana do kraja tekuće godine. Uz ustaljenu postavu benda (Domo vokal, Jojo bas, Tudor gitara i Saba bubanj), na pjesmi gostuju Frane Mihalj (truba) i Damjan Grubić (trombon), inače članovi splitske grupe Justin's Johnson, te Sana Perić i Klara Mucci na pratećim vokalima, a posebne zahvale idu i sponzorskoj podršci Juta Spiza i vlasniku Branku Bočini na začinjenoj večeri.

Zbog Majine čestitke mužu pale su šale na njihov račun, a i ono u čemu se pjevačica slikala je zanimljivo