Deep house, techno, electro, trance, downtempo, acid, disco, minimal, trip hop, dub, drum'n'bass, synthpop, garage… mogli bismo unedogled nabrajati sve žanrove i podžanrove koji su se zadnjih desetljeća pojavili u elektroničkoj glazbi.

Galerija


Galerija

 Na sve te silne ritmove plesalo se godinama i na zagrebačkoj sceni, a mnoštvo izvođača i kolektiva stvarali su stilsko šarenilo koje se održalo i do danas. U drugom dijelu svog proljetnog serijala kojim predstavlja presjek domaće scene, večer forty:love ove subote, 21. travnja, u Mastersu daje naglasak upravo na spomenutu raznolikost zvukovlja.

PR
PR

Šarenu ponudu ovog tjedna otvara Itch, živahni plesač koji neiscrpnu energiju prenosi publici i na svojim eklektičnim nastupima. U sličnom tonu predstavlja se IVA, dosad znana kao Starkova. Nakon dužeg izbivanja jedva ju čekamo ponovo vidjeti za miksetom, za koju se upravo ove subote vraća na forty:love večeri u emotivnom electrofunkysouldisco spoju. Idealna zvučna, emotivna i atmosferska poveznica prije prelaska u klupske prostore bit će Ilija Rudman i Antonio Zuza, koji sa svojom etiketom Imogen Recordings rade čuda i u međunarodnim okvirima, surađujući s uglednicima underground scene kao što su Chez Damier, Faze Action, Charles Webster, Robert Owens i Brand New Heavies. Svoje dobro poznavanje ovakvog izričaja iskusni će dvojac pretvoriti u b2b nastup pun posebne energije.

PR
PR

Vezani članci PR Sonus pripremio 2 eventa prije početka festivala PR Outlook festival objavio raspored pozornica za posljednje izdanje na tvrđavi Punta Christo

I drugi gostujući dvojac itekako je znan na domaćoj sceni. Labud i Mimi, agilni članovi kolektiva Ekstrakt, vole se poigrati mekšim, ali i prilično tvrdim stilovima. Baš kao i svestrani Franić Marijo ili FM, koji svira, producira i dizajnira još od početaka scene. Dio stare plesačke garde je i Dav. Svoje iskustvo u klubovima pretočio je u stvaranje glazbe, a vlastita brojna diskografska izdanja u odlične live izvedbe.

PR
PR

Njihov je domaćin Felver, koji je dobrim dijelom izravno oblikovao domaću scenu. Uz organiziranje partija o kojima se govori, ovaj iskusni majstor istančanog ukusa već 25 godina isporučuje najbolje od elektroničke glazbe. I u ovom izdanju forty:love slavi proljeće ranijim početkom zabave i opuštenim druženjem na terasi već od 17 sati, a dugotrajno plesno veselje seli se u ponoć u klub sve do početka jutarnjeg čišćenja.