Šest tramvajskih linija, 10.000 poruka s najljepšim stihovima hrvatskih pjesnika i književnika i želja da se poezija predstavi kao neprocjenjiva stvaralačka vrijednost u sumornoj životnoj svakodnevici.


Vrhunac ili jedan od vrhunaca Poetry projekta dogodio se 21. ožujka na Međunarodni dan poezije, kada je u Bibliobaru u Zagrebu u Bogovićevoj ulici, ali i 259 lokala diljem Hrvatske poezija postala valuta plaćanja i kada su svi građani imali priliku na običnom komadu papira napisati svoje stihove, emocije, sročiti svoje rime, platiti kavu i uključiti se u ovu lijepu priču o promicanju vrijednosti poezije kao bezvremenske umjetnosti.

Meritas ima unikatan album u Hrvatskoj i svijetu - GLE!

Vezani članci Damir Urban i Milica Cezny (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Jedan od najstabilnijih domaćih parova čeka dijete: Treći put otac u 51. godini Slika nije dostupna Slavni uživali u Poetry Cafe-u!

Bibliobar postao je ne samo mjesto gdje su građani imali priliku zapisati svoje stihove, plaćati kavu poezijom, već i mjesto gdje su vrijednosti poezije predstavile mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske, dajući tako veliku podršku Poetry projektu.

Tako su podršku projektu dali poznati riječki umjetnik Damir Urban, glumac Robert Kurbaša, svoje lijepe stihove je čitala glumica Nera Stipičević dok su cijelo događanje dodatno obogatile prekrasnim stihovima cure iz Meritasa svojim nastupom i pjesmama.

Par dana prije Međunarodnog dana poezije završio je i natječaj koji je bio organiziran u kojem su putem aplikacije svi posjetitelji imali priliku napisati svoje stihove.

Ambasadorica Poetry projekta i pobjednica Facebook natječaja postala je Marija Dejanović koja je svojim prekrasnim stihovima odnijela vrijednu nagradu od 5000 kuna, ali i koja je dobila priliku pročitati svoje stihove u Bibliobaru.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook