U velikoj akciji čišćenje voda diljem Hrvatske obilježen treći po redu Dan hrvatskih voda u organizaciji udruge za očuvanje podvodnog svijeta GUWAA i fondacije Princ Albert II od Monaka. To je najveća ekološka akcija do sad u kojoj je u čišćenju voda u čak 20 gradova sudjelovalo više od stotinu ronioca.


Čistile su se rijeke, jezera i morsko dno u Rijeci, Zadru, Zagrebu, Varaždinu, Petrinji, Slavonskom Brodu, Trogiru, Sisku, Iloku te brojnim drugim gradovima, s finalnom svečanosti i akcijom čišćenja u samom središtu Splita – na Rivi.

'Voda s porukom' Louise Hay: Martina Todorić i Iva Balent okupile slave face

Vezani članci Renato Petek Renato Petek: 60 tisuća Zagrepčana još nemaju priključak na gradski vodovod, a plaćaju jednaki prirez Sisak Direktor Sisačkog vodovoda: "Svi korisnici imaju čistu, zdravu i pitku vodu"

Cilj ovog projekta je podići razinu svijesti o potrebi očuvanja naših voda i konstantnoj zaštiti i čišćenju okoliša. Na splitskoj rivi, podršku ovom nacionalnom ekološkom projektu uz Kristijana Curavića, dale su i brojne poznate osobe poput glumice Jagode Kumrić, pjevačice Meri Cetinić, pjevača Ive Amulića i klape Rišpet...

'Jako sam ponosan što je iza nas još jedan uspješan Dan hrvatskih voda, a posebno mi je drago što smo ovdje na splitskoj Rivi održali finalnu manifestaciju i pokazali ovim primjerom kolika je važnost akcija čišćenja podmorja. Zahvalan sam ponajviše kolegama roniocima i ronilačkim centrima koji su se uključili u ovu akciju. Njih je danas više od stotinu zaronilo i dalo svoj doprinos čišćenju okoliša i naših voda', izjavio je Kristijan Curavić, ronioc i osnivač udruge GUWAA.

Zapanjujući su podaci koji pokazuju da je Jadransko more drugo u Europi po kvaliteti i čistoći, ali jednako tako je drugo po onečišćenosti raznim otpadom koji se nalazi na morskom dnu. Akcija pod geslom Zajedno za čiste hrvatske vode odvijala se tijekom cijelog svibnja u Konzum trgovinama. 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook