Surađuje s McDonald'som

Poznati hrvatski sportaši zajedno za pomoć Klaićevoj

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Jedan od vodećih svjetskih brendova koji u Hrvatskoj posluje već 17 godina, i ove godine organizira globalno poznat McHappy Day uoči Međunarodnog dana djeteta.

McDonald's Hrvatska priključio se je globalnoj inicijativi brenda organizacijom McHappy Day projekta u Hrvatskoj, ove godine s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj ulici. Od prodaje svakog McMenua u svim McDonald'sovim restoranima diljem Hrvatske u razdoblju od danas do 20. studenog tvrtka će dio prihoda namijeniti donaciji, u svrhu omogućavanja što ugodnijeg boravka svoj djeci pacijentima bolnice u Klaićevoj.

Pogledaj i ovo Zamjena sestara Zaninović prevarila je i žiri - 1 Šok i nevjerica! Pogledajte trenutak kad su sestre Zaninović otkrile da su prevarile žiri: ''A sad da ja vama nešto kažem!''

McDonald'sovu humanitarnu akciju odlučio je poduprijeti i Hrvatski olimpijski odbor te poznati hrvatski sportaši koji su sudjelovanjem u projektu jučer od 11.00 do 12.00 sati u McDonald'su Vrbani podigli svijest o važnosti pomoći najvećoj i jedinoj samostalnoj bolnici namijenjenoj djeci u Hrvatskoj. Mnogobrojni gosti McDonald'sa na Vrbanima nemalo su se iznenadili ugledavši Dubravka Šimenca, Luciju i Anu Zaninović, Martinu Zubčić, Martina Sinkovića, Marinu Sumić te Filipa Grgića na blagajni restorana umjesto McDonald'sovog osoblja. Neke od najvećih hrvatskih sportskih zvijezda spremno su se odazvale na ulogu ljubaznih McDonald'sovih djelatnika, kako bi pozvali što više građana na uključenje u projekt radi prikupljanja što većeg iznosa za potrebe Dječje bolnice Zagreb.

'McHappy Day inicijativa istovremeno pruža svim našim gostima osjećaj doprinosa našem zajedničkom humanitarnom cilju, ali i priliku za sudjelovanje svim građanima koji prepoznaju važnost omogućavanja što boljih uvjeta za svu djecu pacijente Dječje bolnice Zagreb'. izjavio je Pavel Pavliček, član uprave tvrtke Globalna hrana d.o.o. nositelja franšize McDonald’s za Hrvatsku.

McDonald’s je širom svijeta poznat po svojem humanitarnom djelovanju. Jedna od najvećih humanitarnih zaklada na svijetu – Ronald McDonald House Charities, svake godine izdvaja desetke milijuna dolara u humanitarne svrhe kojima je cilj pomoći djeci, odnosno institucijama koje skrbe za djecu.

McDonald’s u Hrvatskoj već 10 godina zaredom tradicionalno organizira humanitarne akcije kojima je cilj prikupiti sredstva za kupnju medicinske opreme za dječje bolnice i dječje odjele bolnica u Hrvatskoj, što svake godine podupiru i brojne poznate osobe u Hrvatskoj. U 2010. godini tako su se u sklopu McHappy Day humanitarne inicijative pod nazivom „1 kuna od svakog računa“ izravno uključili i hokejaši zagrebačkog Medveščaka, koji su volonterskim radom pomogli u prikupljanju sredstava za kupnju medicinske opreme za rodilište Sveti Duh u Zagrebu.

Prethodnih godina u sklopu ove McDonald’sove humanitarne inicijative donirala su se sredstva u svrhu nabave medicinske opreme za dječje odjele bolnica u Karlovcu, Osijeku i Rijeci. U suradnji s Hrvatskim Crvenim Križem, McDonald’s u Hrvatskoj pomogao je u izgradnji nekoliko dječjih igrališta na razminiranim područjima u Slavoniji i Banovini, omogućio nabavu didaktičke opreme za Centre za djecu s posebnim potrebama u Zagrebu i Šibeniku, te pomogao u uređenju Doma za nezbrinutu djecu Sveta Ana u Vinkovcima.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene