Performans 'KAPULICA & LAMPIONI' svake godine okuplja sve više poklonika!


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Tomislav Tomašević Tomašević: ''Raspustili smo Nadzorni odbor ZET-a i imenovali novi, do kraja tjedna ide javni natječaj za novog direktora'' Zgrade u Zagrebu nakon potresa Nakon popisa stanovništva Zagrepčanima slijedi - još jedan popis: U planu je još od 2014., no potresi su ga konačno ubrzali

I ove godine ususret Božiću, po treći put za redom, u sklopu 'ArtOmat' sajma, ispred zgrade Doma hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, suvremeni umjetnik Krešimir Tadija Kapulica organizirao performans 'KAPULICA & LAMPIONI'.

>> Lampionska bajka u Zagrebu: Postanite i vi dio nje!

Naime, ususret Božiću tisuće okupljenih građana i prijatelja umjetnika pustili su u nebu tisuće lampiona i time poslali svoje želje u svemir. Ovom preformansu priustvovali su i Miran Kurspahić, Jelena Perčin, Ana Maras i mnogi drugi.

Na prvom performansu 2010. sudjelovalo je oko 400 ljudi dok ih je protekle godine prisustvovalo oko tisuću.

Ove godine pred domom HDLU-u, popularnom Džamijom, okupilo se oko 2.000 građana te je ovo bio najbrojniji umjetnički performans 'KAPULICA & LAMPIONI' do sad. Najsretnijih 1.000 uspjelo je nabaviti svoj lampion na licu mjesta i sami ili zajedno sa svojim prijateljima lampione su pustili u nebo. 1000 bijelih svijetlećih lampiona u svega je nekoliko trenutaka obasjalo nebo iznad Zagreba.

Posebnost ovog performansa jest i to što se umjetniku njegova osobna želja ostvari na licu mjesta, u trenutku performansa. Tako je Krešimir Tadija Kapulica 2010. zaplesao sentiš na krovu doma HDLU-a s glumicom Marijom Borić, a 2011. poželio je snijeg koji je odmah nakon toga počeo padati uz slap-vatromet niz zgradu HDLU-a. Ove godine uovaj mjetnički spektakl završio je spektakularnim vatromet i porukom 'Vidimo se dogodine, na Maksimiru!'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook