Poznati zagrebački graffiti umjetnik najavljuje svoju prvu izložbu Stencil Arta


Gotovo 25-godišnja karijera zagrebačkog uličnog umjetnika i graffiti crtača Krešimira Golubića, na graffiti sceni poznatijeg pod svojim tagom (pseudonimom) Leon GSK, prije dvije godine krenula je u smjeru proučavanja Stencil Arta.

Nakon početnih koraka sa Warholovom Bananom, pred nama je njegovo prvo izlaganje Stencil radova na platnima. Radovi su rezultat Golubićevog recentnog rada – pripreme šablona, odvajanja boja i rješavanja problema višeslojnih slika – s temom rock'n'roll junaka. Od 2013. počinje raditi stencil tehnikom, kao dijelom post-graffiti pokreta, odnosno Street Arta.

Krešimir Golubović (FOTO: PR)

Redovno drži predavanja po školama na temu graffita kao umjetnosti te svojim radom pokušava usmjeriti mlade da graffite percipiraju i 'koriste' u pozitivnom smjeru, a ne samo kao izraz bunta koji se manifestira kroz vandalizam. Recentni radovi kreću se u smjeru Street arta, na platnima, s motivima glazbenih velikana.

Krešimir Golubović (FOTO: PR)

Lemmy Kilmister, David Bowie, Jim Morrison i Bob Marley samo su neki od Golubićevih odabranika koje ćete imati priliku vidjeti ovog četvrtka 6. listopada 2016. u 18 sati u Glazbenoj knjižari „Rockmark“, u Berislavićevoj 13 u Zagrebu.