Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ovo remek-djelo moderne hrvatske kinematografije svakako se isplati pogledati na velikom platnu u sklopu Dana Mirka Kovača.


U petak, 7. listopada u kazalištu Antionio Gandusio u Rovinju, održat će se posljednja kino projekcija filma „Ti mene nosiš“. Film se prikazuje u sklopu Dana Mirka Kovača, manifestacije koja nagrađuje najbolje regionalne umjetnike i kulturnjake. Film će predstaviti scenaristica i redateljica Ivona Juka, dobitnica nagrade Mirko Kovač za najbolji scenarij 2015. godine, koja će o svom prvijencu prije same projekcije razgovarati s Brunom Kragićem.

Vezani članci Slika nije dostupna NAJVEĆE PRIZNANJE Ivoni Juki za scenarij i režiju „Ti mene nosiš“ Slika nije dostupna Hrvatski film sve popularniji: Naša ekipa oduševila i slavnog Richarda Gerea

Ovo je 11. po redu nagrada za „Ti mene nosiš“, filma nastalog u produkciji zagrebačke produkcijske kuće 4 film, koji je prikazan na preko 20 međunarodnih filmskih festivala. Osim izvrsnih rezultata na domaćem terenu, „Ti mene nosiš“ može se pohvaliti kandidaturom za Najbolji europski film od strane Europske filmske akademije, a našao se i u utrci za Oscara za Najbolji strani film. Kvalitetu filma primijetio je i gigantski VOD servise Netflix, koji je otkupio prava za prikazivanje filma za cijeli svijet te je „Ti mene nosiš“ tim putem postao prvi film iz regije dostupan preko 75 milijuna ljudi, brojci koja svakodnevno raste.

Projekcijom u Rovinju, „Ti mene nosiš“ završava svoju distribuciju u Hrvatskoj, međutim za sve zainteresirane, i dalje je dostupan na Netflixu. Ipak, budući da se ovo remek-djelo moderne hrvatske kinematografije svakako isplati pogledati na velikom platnu, pozivamo sve zainteresirane da nam se večeras pridruže. Ulaz u kazalište Antionio Gandusio potpuno je besplatan, a projekcija počinje u 20h.