Maskiranje grada

Poslije snježnog, stiže i fašničko ruho!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Za Samoborski fašnik ne maskiraju se samo Samoborci i oni koji im dolaze na fašničko veselje, već maskiramo i grad. A maskiranje Samobora i stvaranje fašničkog ugođaja u gradu, već je započelo.

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo showbuzz Karneval počinje! Pogledajte maškarani auto-rally Pariz-Bakar!

Na ulasku u Samobor, posjetitelje čeka, a tko drugi nego, Princeza Sraka, simbol našeg Fašnika. Fašničke zastave već vijore gradom, šaljive karikature plijene poglede, u parku kod kina smjestila se podmornica, a nešto dalje i jedrilica, stroj profesora Baltazara, na kandelaberima vise atraktivni veliki fašnički lampioni…

I tako se svake godine Samobor u posljednjih tjedan dana prije fašnika pomalo pretvara u Slobodnu Fašničku Republiku Samobor. Preuzimanje ključeva na pozornici Trga fašničkih velikana u petak, 1. veljače, bit će tek simboličan čin da fašnička ludovanja mogu započeti.

>> Samoborski fašnik među najboljima!

Na fašničkom uređenju Samobora već godinama radi iskusna ekipa karikaturista, likovnjaka i drugih entuzijasta i zaljubljenika u fašnička događanja, na čelu s profesorom likovnog odgoja Markom Amićem. Uz njega je tu, također s velikim iskustvom, karikaturist Ivica Jambrešić, pa onda „čovjek za sve“, koji je ovaj „hobi – posao“ naslijedio od svog oca, Igor Vandekar, a priključile su im se i mlade likovne umjetnice i dizajnerice, također Samoborke, Maja Cipek i Mirela Noršić*. Tehničku podršku daju im Tomislav Lončarić i Milan Bublić. Kreacija i izvedba ovoga tima je i scenografija na pozornici i glavnom trgu, a likovi su rađeni prema vizualu Nike Baruna i Nika Titanika.

A fašničkoj dekoraciji grada, tradicionalno doprinose i razne privatne inicijative, naročito samoborskih ugostitelja. Tako je i ove godine, već 13. godinu za redom, Caffe Gradna, u naš potok Gradnu spustio svog fašnika, kojeg spaljuju nakon Princa fašnika na glavnom trgu. Ove godine u Caffe bar Gradnu se smjestio Don Quijote i njegova pratnja, a plutajući Gradnom, svoj crni kraj čeka njegov najveći neprijatelj u vjetrenjači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene