intervju za dnevnik.hr

Osvojili su domaću glazbenu scenu, ali i našeg legendarnog glazbenika: "Ta suradnja dogodila se na obostrano zadovoljstvo"

Porto Morto Porto Morto PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Porto Morto Porto Morto (Foto: Promo) Porto Morto (Foto: Promo) +0 Darko Rundek Galerija

Bend Porto Morto nedavno je najavio novi album, a ovi simpatični dečki u intervjuu za DNEVNIK.hr ispričali su sve o novom albumu, suradnji s Darkom Rundekom, ali i planovima koje imaju za ovu godinu.

Bend Porto Morto otvorio je novo poglavlje svoje karijere singlom "Čekam ih", koji je sjajno prihvaćen u domaćem radijskom eteru, a pjesmom su najavili i treći studijski album "Portofon". U intervjuu za DNEVNIK.hr dečki iz benda ispričali su sve o pozadini albuma, suradnji s Darkom Rundekom, ali i ostalim detaljima iz svoje karijere.

Pogledaj i ovo Porto Morto treći album Hvaljeni Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite - stigao je "Portopop"!

"Nadolazeći Porto album 'Portopop' nastaje posljednjih godinu dana u našoj samostalnoj novootvorenoj audiovideoprodukciji 'Šećer', a pjesma 'Čekam ih' učinila nam se zgodna za objavu kao prvi najavni singl nove Porto 'ere' jer mislimo da reprezentativno anticipira novu 'rotaciju' u zvuku i izrazu benda, ukazujući na dio umjetničke problematike kojom se bavimo na nadolazećem albumu. Autori pjesme su Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, svira bend Porto Morto, na miksu im se pridružuje Iso Miki (KUKUS), a na masteru i Hrvoje Nikšić (Šumovi protiv valova)", ispričali su nam u intervjuu o novom albumu. Osim samog albuma, osvrnuli su se i na zanimljiv spot za singl "Čekam ih".

Spot je nastao u vlastitoj produkciji s našom videoekipom, koja se relativno spontano i organski okupila kroz suradnje na posljednjih nekoliko spotova oko Roka Crnića u režiji i Arona Kovačića iza kamere te, naravno, uz pomoć svih naših prijatelja koji su nam bezupitno dali svoju podršku na ovaj ili onaj način", kažu iz benda. "Treći LP benda Porto Morto, "Portopop", koji objavljujemo najesen, donosi novi period benda u kojemu istražujemo i nastojimo razigrati moderni pop-format, bar kako ga mi čujemo ili doživljavamo. Estetika je modernija, svježija, produkcija i izraz čišći, ali i otkačeniji, pristup i proces nastanka dosljedan našem dosadašnjem radu, a o rezultatu ili uspjelosti reći ćete nam vi. Baš nas zanima kakve će biti reakcije ljudi do kojih album dopre, dali smo si puno truda", objasnili su.

Već neko vrijeme Porto Morto surađuje i s legendom domaće scene Darkom Rundekom. "Pjevač i basist Porta - Roko, svira u Rundekovoj Ekipi, pa otud poznanstvo, a Darkov feat je uslijedio jako prirodno. Najviše nam se svidjelo što se nije dogodilo iz neke kalkulacije, već iz međusobnog susreta, razmišljanja i potrebe te, čini nam se, na obostrano zadovoljstvo", ispričali su o glazbenoj suradnji. Bend je bio nominiran i za nagradu Porin u tri kategorije. "'Portofon' je osvojio tri nominacije za Porin, a mi smo se najviše nadali nastupu na telki, da malo bar pokušamo emitirati mladost i pokažemo da nas na sceni ima i živih. Trebao je to biti nastup na najvećoj pozornici u Hrvata, ali nismo imali sreće jer je baš taj mjesec izbila kuga", ispričali su nam iz benda.

Osvrnuli su se i na proteklu godinu, koja im je, kao i brojnim glazbenicima, bila iznimno teška. "Nismo očajavali previše jer smo cijelu godinu imali privilegiju da na mjesečnoj bazi nastupamo u &TD Teatru, u sklopu predstave 'Nepoznata iz Seine', redateljice Rajne Ratz u kojoj glumimo i izvodimo vlastitu muziku, rađenu za potrebe predstave. Uz to smo otvorili studio 'Šećer', u kojem kuhamo uz svoj, i albume drugim artistima te će i to uskoro ugledati svjetlo dana. Veselimo se i nadamo skorim nastupima, a u međuvremenu pripremamo, uvježbavamo, kreiramo - živimo u studiju", kažu dečki iz Porto Morta. Najavili su nam i planove za ovu godinu.

"Najesen slijedi treći autorski LP album benda, prije toga nadamo se stići snimiti još najmanje tri najavna videospota, priprema se PM DJ set album, a pripremamo i neke live sessione u studiju 'Šećer'. Sve možete pratiti na našim društvenim mrežama, na kojima smo aktivni, a nas uživo možete gledati do kraja godine u predstavi 'Nepoznata iz Seine' u Teatru &TD", poručili su.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić (Foto: Instagram) Franka Batelić (Foto: Instagram) Franka Batelić (Foto: Instagram) Franka Batelić (Foto: Instagram) +0 Franka Batelić (Foto: Instagram) Zanimljivosti Neki se na Eurosongu baš i nisu proslavili, ovo su bile hrvatske pjesme koje su se malo koga dojmile

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene