Porto Morto
Porto Morto Foto: PR

Nakon odličnog koncerta u Čakovcu početkom lipnja, bend najavljuje i koncert 12. lipnja u Zagrebu, a Porto Morto su upravo objavili i novi singl "Vrijeme za čilanje".


"Portopop" otkriva novo poglavlje glazbenog putovanja benda Porto Morto, a pjesmom "VRIJEME ZA ČILANJE" otkrili su više detalja o tome kako će zvučati njihov novi album.

Vezani članci CAMBI i TBF CAMBI. i TBF spojili nemoguće: pogledajte spot za pjesmu "Bambina mia" u kojem se i Dino Rađa ponovno našao - na klupi! Aklea Neon Talentirana domaća glazbenica objavila intiman spot s Kanara: "Ljudnjak je jedini grudnjak koji još nosim"

"Ova pjesma je proglas oslobođenja i poziv. Nakon dugo vremena došlo je, niotkuda, kao iz vedra neba vrijeme za čilanje. Uđi u auto, idemo u đir. Spot je fantazija u svijetu u kojem je glavna valuta čil. Apstraktan delirij u kojem je glavni cilj osvojiti malo vremena za sebe", poručuju iz benda.

Tekst i glazbu za singl "VRIJEME ZA ČILANJE" potpisuju Roko Crnić, Dario Stilinović, Luka Čapeta i Hrvoje Klemenčić. Na miksu je s njima radio Iso Miki (KUKU$). Cijeli audio i video snimljen je u nedavno otvorenoj vlastitoj 'indiependent' produkciji samog benda koja nosi naziv studio 'Šećer', pod etiketom Jebotona. Upravo na ovoj pjesmi Porto Morto je ugostio Darija Stilinovića Stila, vokala benda Spremište. Oba benda iza sebe imaju dugu suradnju zahvaljujući kolektivu Jeboton. Za sjajnu atmosferu spota pobrinuli su se i plesači plesnog kolektiva Škvadra.

Da su Porto Morto jedno od najvećih iznenađenja na domaćoj glazbenoj sceni u posljednje vrijeme, dokazuje i činjenica da je publika i struka odlično prihvatila njihov posljednji album "Portofon" (2019.). Album im je priskrbio tri nominacije za Porin, a upravo na tom izdanju objavljena je i pjesma "Hodaj", na kojoj su surađivali s Darkom Rundekom.

I dok njihove pjesme osvajaju hrvatski radijski eter te skupljaju zavidne klikove na brojnim streaming servisima, Porto Morto nastavljaju sa svirkama uživo ondje gdje su stali prije pandemije. Nakon odličnog koncerta u Čakovcu početkom lipnja, bend najavljuje i koncert 12. lipnja. Porto Morto pred zagrebačku će publiku stati na pozornici "Ljeta u MSU", a ulaznice za koncert možete nabaviti u sustavu Eventim.

Marko Grubnić otkrio dosad neviđenu fotografiju svojih raskošnih zaruka, bila je to zaista čarobna i večer za pamćenje

Njezin glavni atribut često je tema rasprava, a mnogi smatraju da fotke paparazza dokazuju ono što ona ne priznaje!