treći album

Hvaljeni Porto Morto objavili dugoočekivano izdanje, udobno se smjestite - stigao je "Portopop"!

Porto Morto Porto Morto Foto: PR

"PORTOPOP" je treći autorski LP album grupe Porto Morto, izdan i sniman u njihovoj vlastitoj indiependent produkciji.

Bend Porto Morto službeno je objavio svoj dugoočekivani studijski album "PORTOPOP" koji je dostupan na svim streaming servisima.

Pogledaj i ovo Naslovnica albuma Celuloza "celuloza" Aprililili? Hvaljeni domaći bend nakon dugih 11 godina diskografske stanke objavio novi album

"PORTOPOP" je treći autorski LP album grupe Porto Morto, izdan i sniman u vlastitoj indiependent produkciji jeboTon, u studiju Šećer. Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić su glazbeni producenti, bend broji istih sedam članova (Matija Brajković/gitara, Matej Perić/bubnjevi, Marijan Uroić/udaraljke, Antun Aleksa/saksofon, Marin Živković/saksofon), kao i na prethodnom "Portofonu". Mikseve pjesama radili su uz pomoć Iso Mikija (KUKUS) i Hrvoja Nikšića (ex Šumovi protiv valova, Kramasonik), a u masteringu im se pridružuju Višeslav Laboš i Dominik Kisić (Lobotomija).

"PORTOPOP je naša vizija nešto modernijeg ili možda malo progresivnijeg popa te jedan naš predložak za to kako bi se u 2021. godini moglo pristupiti zvuku današnjeg benda. Zanimljivo nam je kako se desio, čini nam se, fini balans između zvuka tradicionalnog rokenrol benda i elektroničkog estetskog vokabulara moderne pop muzike, koja zapravo nije uobičajena za jedan višečlani bend, koliko prvenstveno namijenjena za solo izvođače", ističu iz benda.

"PORTOPOP" broji 9 pjesama i 5 skitova, a sniman je karantenskom razdoblju 2020. i 2021. godine. PORTOPOP - liječi vaše uši i revitalizira vaš duh! Uklanja sve znakove dosade te pospješuje gibanje. Probaj PORTOPOP i odčepi se!

Porto Morto jedno je od najvećih iznenađenja u posljednje vrijeme što se domaće glazbene scene tiče. Fantastično prihvaćen album "Portofon" (2019.), s kojeg na prvu osvaja suradnja s Darkom Rundekom na singlu „Hodaj“, priskrbio im je tri nominacije za Porin. Prepoznatljivost grade i po naglašenom vizualnom izrazu koji je u detalje razrađen u videospotovima i na pozornici. Novim albumom najavljuju novi scenski identitet, ali i novu eru svoje karijere. "Čekam ih", "Vrijeme za čilanje" i "Fatamorgana" singlovi su kojima je najavljen novi album ovog hvaljenog benda.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene