Stvarnost je zastrašujuća. Gotovo 92 posto mladih uopće ne vježba. Projekt 'Pokreni se 2016' kreće 5. veljače iz Krapine.


Nacionalni projekt 'Pokreni se' započinje četvrtu sezonu. Kroz 2016. godinu za misiju ima aktivaciju što većeg broja građana Hrvatske. Kineziološki fakultet iz Zagreba u suradnji s Biotreningom i Definicijom hrane ovom akcijom ima za cilj 100 % aktivnu Hrvatsku. No, stvarnost je zastrašujuća. Gotovo 92 posto mladih uopće ne vježba. Upravo će ova tema otvoriti ovogodišnji početak projekta koji se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović. Sportska dvorana Srednje škole Krapina, 5. veljače u 11 sati domaćin je prvom sportsko – edukativnom treningu i predavanju vodećih hrvatskih stručnjaka.

Vezani članci PR Renata Sopek i tim Aktivne Hrvatske podržali natjecanje hrvatskih vojnika Slika nije dostupna Grad heroj - Vukovar šalje pozitivnu energiju cijeloj Hrvatskoj

'S obzirom da je redovita tjelesna aktivnost izuzetno važna za pravilan rast i razvoj djece i mladih, kao i za njihovo zdravlje u cjelini, krajnje je vrijeme da se ozbiljno posvetimo problemu tjelesne neaktivnosti u ovoj populaciji. Kroz projekt Pokreni se želimo doprijeti do što većeg broja mladih osoba i pomoći im da započnu s redovitim vježbanjem!', izjavio je dekan Kineziološkog fakulteta iz Zagreba prof.dr.sc. Damir Knjaz.

Tim kineziologa čine Ivan Antunović, Anja Bijelić, Lukrecija Dragić i Marin Ivančić, dok će nas kroz projekt voditi Renata Sopek i Darija Mikulandra. Nova sezona predstavlja trening snage s vlastitim opterećenjem kojeg će u Krapini vježbati više od stotinu adolescenata, a koji će na taj način ukazati na problem neaktivnosti među mladima. Projekt se nastavlja u Slavonskom Brodu 26. ožujka, Vodicama 28. svibnja, Splitu 18. lipnja, Dubrovniku 4. srpnja, Zadru 23. srpnja te u Zagrebu 10. rujna u sklopu Europskog tjedna sporta.

U četvrtoj sezoni projekt 'Pokreni se', pod generalnim pokroviteljstvom HEP-a, predstavlja korake koji će nam poboljšati zdravstveni i tjelesni status. Partneri i pokrovitelji projekta trud vježbača nagradit će poklonima koji će im pomoći u vježbanju i higijeni. HEP majice, NIVEA prostirke za vježbanje i poklon paket proizvoda za njegu tijela, Mg Mivela voda Vašeg srca, Kotanyi začini te magazini Men's Health, Lijepa i Aktivna, Cro LIFE očekuju vježbače.