Humanitarni koncert

'Pokaži ljubav' za djecu Klaićeve bolnice

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

'Jedan od ciljeva jest da se nabavi oftalmoskop, uređaj potreban za nužne oftalmološke pretrage kod novorođenčadi', rekao je Eduard Vasilj.

Zagrebačka filharmonija i Rotary klub Zagreb 1242 pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, gospođe Kolinde Grabar Kitarović, 4. prosinca 2015., s početkom u 19:30 sati, organiziraju veliki humanitarni koncert u okviru akcije 'POKAŽI LJUBAV'. Ovaj humanitarno glazbeno-scenski spektakl Carla Orffa Carmina Burana održat će se u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s ciljem prikupljanja pomoći za nabavu oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga kod novorođenčadi u Klinici za dječje bolesti Zagreb.

Pogledaj i ovo showbuzz Ulazak Hrvatske u EU Djelić baleta 'Carmina Burana' EKSKLUZIVNO iz Rijeke

Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnoga mladog dirigenta Vetona Marevcija, a koncert je namijenjen svim ljudima dobre volje koji će svojom nazočnošću pomoći prikupljanju sredstava za pomoć oboljeloj djeci, opremanjem Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj. Ovo je samo nastavak humanitarnih akcija Rotary kluba Zagreb 1242 kojima žele pomoći najugroženijim slojevima društva te svojim donacijama osigurati sredstva za njihovu kvalitetniju integraciju u društvo i nužnu pomoć za kvalitetnije i uspješnije provođenje svojih programa i ostvarivanje zacrtanih ciljeva.

U sklopu akcije 'Korak u život' dodijeljeno 35 stipendija

'Jedan od ciljeva koji želimo ostvariti organizacijom ovog koncerta jest nabava oftalmoskopa, uređaja prijeko potrebnog Klinici za dječje bolesti Zagreb za obavljanje nužnih oftalmoloških pretraga kod novorođenčadi. Humanitarna akcija 'POKAŽI LJUBAV' ima visoke aspiracije i nadamo se da će prerasti u tradiciju ljubavi i pomaganja u idućim godinama', rekao je predsjednik RC-a Zagreb 1242 Eduard Vasilj.

Uz organizaciju ovoga velikog humanitarnog koncerta, Rotary klub 1242 planira još cijeli niz aktivnosti u koje su uključene i mnoge poznate osobe iz javnog i društvenog života Hrvatske, koje se s velikim zadovoljstvom priključuju svim akcijama te svojom karizmom i utjecajem na društvo promoviraju pozitivne akcije kluba.

S održavanjem koncerta poklopila se i vrlo lijepa obljetnica Zagrebačke filharmonije koja ove sezone obilježava 145 godina postojanja i muziciranja na najvišoj umjetničkoj razini. Stoga su i ovakvi koncerti prilika da umjetnost stave u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe.

'Humanitarni koncerti poput ovoga prilika su da se umjetnost stavi u funkciju pomaganja onima kojima je to najpotrebnije, u službu pokazivanja ljubavi glazbom te širenja duha dobre volje kroz univerzalni jezik glazbe. Stoga ih izvodimo s posebnim zadovoljstvom i radošću', rekao je Mirko Boch, ravnatelj Zagrebačke filharmonije.

Više informacija o mogućnosti kupnje ulaznica pronađite na www.eventim.hr.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene