Od 29.8. do 2.9.!

Počinje 'Outlook festival' najveći europski festival bass glazbe

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

'Outlook festival' je sve bliže!

Najveći europski festival bass glazbe i soundsystem kulture 'Outlook festival' koji traje od 29.08. do 02.09. na lokaciji Punta Christo otvara se sutra u srijedu 28.08. u jednom od šest najvećih amfiteatra u svijetu starom preko 2 tisuće godina koji će ovom prilikom između ostalih ugostiti legende reggae glazbe The Original Wailers.

Spajajući selekciju izvođača koja će odgovarati jedinstvenom i prekrasnom ambijentu Arene, svjetski poznati Outlook festival nastavlja istraživati širinu i značaj sound system kulture uz pionire reggae glazbe The Original Wailers koji će ovom prilikom izvesti svoje najveće hitove i glazbu s legendarnog albuma Bob Marleya i The Wailersa „Exodus“ koji je prepoznat kao jedan od najvažnijih albuma svih vremena s pjesmama kao što su"Jamming", "Waiting in Vain", „Three little birds“ i "One Love/People Get Ready".

Outlook festival uvijek je iskazivao poštovanje prema naslijeđu sound system kulture što potvrđuju nastupi glazbenika kao što su Horace Andy, Max Romeo, Lee ‘Scratch’ Perry prijašnjih godina. The Original Wailers, bend koji je svirao s reggae inovatorom Bob Marleyem i promijenio povijest glazbe, stoga su odličan izbor za prostor ovakve veličine i snage kao što je Arena.

Uz specijalni koncert legendarnih The Original Wailersa koji će za ovu priliku ekskluzivno doputovati u Europu, najavljujemo nastupe koji će otvoriti događanje u Areni i povesti nas na putovanje od početaka soundsystem kulture, dub i reggae glazbe, do prvih block zabava u New Yorku.

Grandmaster Flash legendarni DJ i jedan od temelja hip hop kulture dolazi u Hrvatsku i donosi nam zvuk rane njujorške soundsystem kulture koji se nakon početaka na Sedgwick aveniji u New Yorku ubrzo proširio po cijelom svijetu,a u Areni će izvesti originalan block party breaks set.Dugogodišnjem poznatom dub reggae selektoru Earl Gateshead i njegovom Trojan Soundsystem na nastupu u Areni će se pridružiti posebni gost vokalist s kojim će nas provesti kroz najveće hitove dub i reggae sound system kulture.

J Rocc je zasigurno jedan od najboljih svjetskih DJ-a: gostovao je kao DJ na turnejama sa izvođačima kao što su Jaylib (Madlib & J Dilla), Blackstarr (Mos Def & Talib Kweli).

Osnivač The World Famous Beat Junkies, Veliki fan dub, reggae, funk, soul disco i  hip hop glazbe rasplesati će amfiteatar sa miksom različitih žanrova koji čine korijene sound system kulture.

Objavljena je i satnica nastupa izvođača:


19:00-19:45 Earl Gateshead
19:45 -20:30 J Rocc
20:30-21:45 Grandmaster Flash
22:00-23:00 The Original Wailers
23:00-01:00 Earl Gateshead & J Rocc Pogledaj i ovo showbuzz Sjajna prilika CDR Natječaj za producente: Dimension Sounds – Kompilacija Dimensions festivala 2013.

Cijena ulaznice za koncert otvorenja Outlook festivala u pulskoj Areni iznosi 150 kuna, a mogu se nabaviti ovdje putem interneta i na prodajnim mjestima u Hrvatskoj: Zagreb Tvornica Kulture (Mali Pogon) - Šubićeva 2, PUNKT - Preradovićeva 1, PUNKT - Branimir centar, Churchill shop - City centar West, Churchill shop - Arena centar, Churchill shop - Avenue Mall, Daily News - Importanne centar (pothodnik), Via Tours - okretište Borongaj, Aquarius CD shop - Varšavska 13, Aquarius CD shop - Maksimirska 16; Split iGrow shop - Mihovilova širina 13, Šibenik: - Vino&Ino - Fausta Vrančića bb, Zadar: - iGrow shop - Stomorica 2, Rijeka: - iGrow shop - Blaža Polića 5, Pula - Commodore cruises - Riva 14 i i Activa Travel - Scalierova 1.

Na ulazu u Areni karte će iznositi 180 kuna. Više informacija na www.outlookfestival.com i www.pozitivanritam.hr

Za festivalske posjetitelje Outlook je organizirao brzi i jednostavan prijevoz brodom s festivalske lokacije do Arene i natrag po cijeni od 50 kuna. Brodovi kreću s glavne pozornice Harbour odnosno štinjanske luke i plove do glavne luke u Puli udaljene samo dvije minute hoda od amfiteatra Arene.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene