Premijerno izdanje

Počinje festival Beats, Beer and Boogaloo u Tisnom – funk & soul glazba i zanatsko pivo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Premijerno izdanje Beats, Beer & Boogalooa traje od četvrtka (13. srpnja) do ponedjeljka (17. srpnja) i povezuje ljubitelje zanatskog piva, sunca i mora, te funk i soul glazbe. Line-up čine imena poput Hot 8 Brass Band, Geno Washington and the Ram Jam band, Craig Charles Fantasy Funk Band, Smoove and Turrell, The Reflex, The Allergies, Hrvatska Funk Delegacija. Među europskim craft pivovarama koje se priključuju su The Garden Brewery, Gipsy Hill, Five Points, Magic Rock, Dogma, Bevog, Nova Runda, LAB, Zmajska.

Počinje festival Beats, Beer and Boogaloo, koji u svom premijernom izdanju do ponedjeljka, 17. srpnja, u The Garden Resortu u Tisnom, predstavlja sjajnu funk i soul postavu DJ-eva i glazbenika, kao i jedinstveni spoj zanatskog piva iz Europe. Iza projekta stoje Craig Charles, legendarni glumac i jedan od najomiljenijih britanskih DJ-eva i The Garden tim, osnivači legendarnog The Garden Festivala.

Glazbena imena uljučuju svjetske zvijezde, nezaboravne klasike i sjajnu postavu domaćih izvođača. Hot 8 Brass Band je brass band iz New Orleansa koji miješa hip-hop, jazz i funk s tradicionalnim brass zvukovima iz New Orleansa. Geno Washington and the Ram Jam Band donose svoj soul za plesanje u Tisno. The Craig Charles Fantasy Funk Band (feat Angelo Starr) nastao je kada je Craig pitao svoje radijske slušatelje kako bi izgledao njihov omiljeni funk band, a sam Craig Charles je jedan od najomiljenijih UK funk i soul DJ-eva. Amp Fiddler je soul/funk izvođač koji je dijelio pozornice s imenima poput Princea, Georgea Clintona, Primal Screama ili Moodymana.

Guts (DJ set) profinjeni je hip-hop znalac velikog ugleda, a Kon je među pripadnicima jako rijetke sorte predanih istraživača vinila. Smoove and Turrell zacementirali su svoje mjesto na međunarodnoj soul sceni, Haggis Horns predvodnici su UK funk scene, The Reflex nudi retro iskustvo i set listu sastavljenu od najboljih stvari iz 80-ih, a The Allergies donose vintage zvuk sampliranog funka i beatova. Tu su još Al Kent, Rayko, Pablo Contraband (Disco Deviant), Shaka Loves You, Eddie Piller i Jack Tyson Charles, Big Danny Kane, Dean Sunshine Smith, Madnice i Darryl Marsden (Ghetto Child).

Hrvatska Funk Delegacija kolektiv je DJ-eva i istraživača vinila, a Bocca Sofistifunk, Borovich, Chill, D-Gree, Dr. Smeđi Šećer, Jopa, Pips, Slipmat, Soul Bader, Tomo Ricov, Umbo, Venom i Werft donose sjajnu selekciju funka i soula u Tisno. Nick i Pepi donose svoju radijsku emisiju Adriatic Coasting na festival, a Mate Kokić, Rolin Humes, Nikola Smiljanić Trio priključuju im se. Objavljene su i zabave na brodovima koje su na rasporedu u petak uz Hrvatsku funk delegaciju te subotu uz Funk Nation i Disco Deviant ekipu, dok su u klubu Barbarellas u subotu na rasporedu Craig Charles, The Reflex i Rayko.

Svaka potvrđena pivovara predvodi craft pokret u svojoj zemlji i donosi najbolje od svoje ponude. The Garden Brewery, koja će predstaviti svoj raspon piva na Beats, Beer & Boogaloo festivalu, priključuju se engleski Gipsy Hill, Five Points, Villages, Brick Brewery, Northern Monk, Tiny Rebel i Magic Rock, Bevog iz Austrije, irski Galway Bay, Dogma iz Srbije, danski Dry & Bitter i Beer Here, a uz njih tu su i hrvatske zanatske pivovare Nova Runda, LAB, Medvedgrad, Varionica i Zmajska. Svi donose svoja piva koja će se služiti s točionika.

Iza svega stoji sjajna suradnja partnera. Craig Charles, legendarni glumac, voditelj i radijski urednik je jedan od najomiljenijih funk i soul DJ-eva u Ujedinjenom Kraljevstvu. Od serije Crveni Patuljak preko emisije Robot Wars Craig je istinska ikona nakon desetljeća emitiranja svoje emisije na radiju BBC 6 Music. The Garden Festival stavio je našu zemlju na festivalsku kartu svijeta, a osnivači Nick i Charlotte Colgan pokrenuli su cijelu festivalsku scenu. Nakon festivala u Zagrebu su otvorili zanatsku pivovaru The Garden Brewery koja je proizvodni pogon, ali i mjesto sjajnih programa. Do sada su proizveli 21 stil piva, besplatno dostavljaju po cijeloj Hrvatskoj, a dostava je omogućena i u 25 zemalja EU, te je The Garden Brewery proglašena najboljom novom zanatskom pivovarom u Hrvatskoj za prošlu godinu, po odluci čitatelja međunarodne stranice RateBeer.com.

Festival Beats, Beer & Boogaloo donosi novi koncept u Hrvatsku i cijelu regiju. Festival predstavlja zabave na brodovima, večeri u klubu Barbarella’s, street food koncept, vođene ture i testiranja piva te mnoga iznenađenja.

Festivalska ulaznica za regiju je po 350 kuna, a uključuje i ulaz na afterpartije. Omogućene su i dnevne ulaznice na festival, kao i ulaznice za zabave na brodovima i klub Barbarellas.
Dostupni su i apartmani, airstream prikolice i luksuzni kamping na lokaciji, a opcije smještaja potražite na www.thegarden.hr

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene