Plesni centar Osmijeh svečano će proslaviti svoj 20. rođendan od 18. do 20. svibnja 2018. u kazalištu Trešnja uz šest edukativnih plesnih predstava kojima je tema "Plesna knjižnica"

Galerija


Od 18. do 20. svibnja Plesni centar Osmijeh poziva vas u kazalište Trešnja. Jedan od najuspješnijih plesnih centara u Hrvatskoj i regiji ove je godine odlučio djecu i mlade potaknuti na čitanje i razmišljanje o knjigama uz kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu temu.

Vezani članci Slika nije dostupna Premijera kazališne predstave ‘Anđeli imaju krila, zar ne?’

Plesni centar Osmijeh svečano će proslaviti svoj 20. rođendan od 18. do 20. svibnja 2018. u kazalištu Trešnja uz šest edukativnih plesnih predstava kojima je tema "Plesna knjižnica". Ove su godine mali i veliki plesači iz Osmijeha obradili 75 poučnih knjiga, romana, bajki i prenijeli ih u pokret. Tako će se na svakoj produkciji vidjeti više od 20 edukativnih knjiga u pokretu domaćih i stranih autora.

RASPORED PREDSTAVA:

1. petak, 18. 5. u 20:00 
2. subota, 19. 5 u 11:00
3. subota, 19. 5. u 15:30 
4. subota, 19. 5. u 19:30 
5. nedjelja, 20. 5. u 15:30
6. nedjelja, 20. 5. u 19:30

Gradsko kazalište Trešnja, Mošćenička 1

KUPNJA ULAZNICA:

Ulaznice po cijeni od 30 kn možete kupiti u uredu Plesnog centra Osmijeh (Donje Vrapče 22, Malešnica) u terminima 14.,15. i 16. svibnja (ponedjeljak, utorak i srijeda) od 19 do 20 sati.

Cilj je ovoga projekta poticanje djece i mladih na čitanje, razmišljanje o knjigama i poukama svake priče, kao i kreativno stvaranje plesnog pokreta na određenu priču.

"Plesni centar Osmijeh pruža djeci i mladima puno više od same plesne tehnike i koreografija. Djeluje u Zagrebu već punih 20 godina, a osnovan je s ciljem razvoja kreativnosti, plesnog stvaralaštva i edukacije djece, mladih i odraslih. Od plesnih stilova i tehnika djeca i mladi mogu pohađati jazz dance, hip-hop, break dance, ritmiku i balet, kreativni ples, theatre jazz i druge plesne tehnike. Posebno su razrađeni programi za djecu od 3 do 10 godina, zatim za djecu i mlade od 10 do 15 godina te profesionalni plesni programi za plesače od 15 godina nadalje (ansambl Black Angels)", ističe osnivačica i umjetnička voditeljica Ivana Mavrin, profesorica psihologije, plesna pedagoginja, koreografkinja i plesna i art terapeutkinja.

U plesnom centru radi tim od 10 vrhunskih stručnjaka, nagrađivanih profesionalnih plesača, plesnih pedagoga, psihologa koji nesebično prenose djeci i mladima svoje znanje i ljubav prema plesu i pokretu.

Uz programe za djecu i mlade, koji je pozitivno ocijenilo i preporučilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Osmijeh nudi i programe za odrasle. U prvom redu to su programi vježbanja i plesa, a također i edukativni programi usavršavanja za stručnjake koji rade ili žele raditi s djecom i mladima. Edukativne programe i seminare "Kreativni pokret" i "Kreativni pokret u nastavi" prošli su nastavnici, odgajatelji, pedagozi, psiholozi i drugi stručnjaci iz više od 50 ustanova po cijeloj Hrvatskoj.