Dva popularna benda regionalne glazbene scene nastupit će na ovogodišnjem Rujanfestu!


Jedni od najdugovječnijih i najpopularnijih bendova na regionalnoj glazbenoj sceni, Plavi Orkestar i Bajaga & Instruktori nastupit će po prvi puta zajedno 18. rujna na pozornici ovogodišnjeg zagrebačkog Rujanfesta na zapadnom ulazu u grad Zagreb, ispred popularnog trgovačkog centra Westgate. Kritičari ocjenjuju Plavi orkestar kao kulturni fenomen osamdesetih i devedesetih, dok se Bajaga & Instruktori ubrajaju među začetnike rock scene na ovim prostorima.

Plavi orkestar 18. rujna na RujanFestu 2014.

Vezani članci Saša Lošić, nastup (Foto: Dnevnik.hr) Plavi orkestar održao najveći koncert koji Čakovec pamti: S Plavcima pjevalo 25 tisuća ljudi! Plavi orkestar (Foto: Dnevnik.hr) Plavi orkestar nakon 30 godina u Splitu: Kako se Loša snalazi s dalmatinskim izrazima?

Karijeru Plavog Orkestra, koja traje već tri desetljeća, obilježili su hitovi, kao što su 'Suada', 'Kaja', 'Bolje biti pijan nego star', 'Sava tiho teče', 'Zelene su bile oči te', 'Ako su to samo bile laži', 'Odlazim', kao i brojni drugi koji su postali evergreeni ovih prostora.

'Granica nema dok god uživamo u ovome što radimo, a izgleda da će to biti još dugo', rekao je Bajaga koji s Instruktorima slavi trideset godina rada. Posjetitelji Rujanfesta će sasvim sigurno uživati u mnogobrojnim hitovima ova dva benda, oko kojih se svi slažu da su bezvremenski glazbenici.

Kao i prethodnih godina i ove je godine osiguran besplatan prijevoz za posjetitelje, odnosno besplatni autobusa iz nekoliko Hrvatskih gradova te s nekoliko lokacija iz grada Zagreba. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan do 19 sati dok će se nakon 19 sati ulaznica naplaćivati 20 kuna.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook