Imamo iznenađenje za vas! Vodimo vas na koncert planetarno popularnog slovenskog zbora.


Pripreme za koncert zbora Perpetuum Jazzile koji će se 14. ožujka dogoditi u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u punom su jeku, a članovi ovog planetarno popularnog slovenskog zbora najavljuju predstojeći koncert koji je sastavni dio njihove europske turneje, kao pravu “vokalnu ekstazu”!

Mi ćemo vas iznenaditi s 5 puta po dvije ulaznice ako odete na našu Showbuzz Facebook stranicu, lajkate stranicu, a potom u inbox pošaljete svoje podatke s naglaskom 'Za koncert Perpetuum Jazzile'.

„Sinergiju koja se stvara na svakom našem koncertu u dodiru s publikom, nazvali smo vokalnom ekstazom jer mi svaki koncert, zajedno s publikom tako i proživljavamo. Perpetuum Jazzile, kako već i samo ime kaže je naprosto - nezaustavljiv. Svake godine stvaramo nove vokalne kreacije, obrade različitih svjetskih hitova i vlastitih kompozicija. U Lisinski dolazimo nakon dvije godine, a pored naših najuspješnih hitova u Zagrebu ćemo 14. ožujka zapjevati još puno novih pjesama“, najavljuje Tomaž Cör, 2. tenor zbora Perpetuum Jazille.

„Ljudski glas je nevjerojatan instrument, kojeg je moguće koristiti na različite načine. A tek kad si u takvoj jedinstvenoj vokalnoj grupi kao što je Perpetuum Jazzile, možeš naučiti kako svoj glas koristiti za oponašanje različitih instrumenta i u velikoj grupi pjevača zajedno stvoriti čitav big band samo na osnovi glasova. Upravo to je specifinost našeg zbora Perpetuum Jazzile u kojem trenutačno a capella pjeva pedeset pjavačica i pjevač. No, ono što nas stvarno čini jedinstvenim zborom zapravo je naša grupna energija. A tajna ove energije je prijateljstvo i međusobna potpora, koja se je razvila kroz dugi niz godina. Mi na bini zaista uživamo svi zajedno i ljudi to osjete.

Ako nas bolje pogledate na koncertu, primijetit ćete da nitko od nas nikada nema notne zapise u rukama, sve pjesme pjevamo na pamet, i unutar zbora se posebno ohrabruje individualnost svakog od pjevača. Ako ti je do smjeha, smij se, ako ti je do nekih individualnih koreografija, zašto ne – daj si oduška. Da sažmem, naš je moto uvijek – Budi drugačiji i ponosan na to“, otkriva Cör koji je punih četrnaest godina član zbora Perpetuum Jazzile. Zbor, inače, postoji već više od trideset godina. No, do 2009. za ove vrsne vokaliste nije se znalo izvan slovenskih granica, a onda su preko noći stekli globalnu slavu.

„Godine 2009. na YouTube smo postavili našu obradu Africe, velikog hita grupe Toto koji do danas ima već preko 18 milijuna pregleda. Odjednom su nam počeli stizati mejlovi fanova i podržavatelja sa svih strana, no mi zapravo nismo shvaćali što se događa sve do trenutka kad nam je stigao e mail Davida Paicha, člana grupe Toto. Napisao nam je da mu je toliko prijatelja skrenulo pažnju na našu obradu Africe da je morao sam pogleadti klip i onda je nastupilo oduševljenje cijelog benda. Od tog se trena sve promijenilo i tri godine kasnije već smo u Italiji nastupili s Totom na njihovoj turneji, a protekle smo godine pjevali Africu s njima na koncertu u Ljubljani i uz Africu pjevali i njihov veliki hit Rosanna. Bilo je ludo i nezaboravno“, kaže Tomaž.

Uz nezaobilaznu Africu, uz brojne pop, jazz, blues i funk svjetske hitove, omiljene izvedbe koje na svakom koncertu Perpetuum Jazzile publiku obore s nogu su pjesme Avsenik Medley, True Colors i ABBA Greatest Hits, otkriva Tomaž, ali na domaćem terenu zbor svaki put oduševi i domaćim hitovima.

„Kada nastupamo u Hrvatskoj, Sloveniji i zemljama bivše Jugoslavije, publika jako dobro reagira i na lokalne pjesme poput 'Umirem sto puta dnevno' ili pak tradicionalnu makedonsku pjesmu 'Jovano Jovanke'“, naglašava Tomaž Cör, koji će s Perpetuum Jazzile odmah nakon zagrebačkog koncerta nastaviti put Antwerpena, Bruxellesa i Pariza.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju