PR
PR

Biseri su svugdje na cijeni, u nekim zemljama simboliziraju bogatstvo, mudrost ili sreću, dok u arapskoj kulturi s njima često bivaju uspoređivane žene.


 Na grčkom i afrikaansu ta se riječ izgovara Perel, a upravo taj nadimak, koji je i prijevod njenog njemačkog imena, nadjenula si je današnja perla berlinske nove elektroničke scene, ovotjedna gošća Mastersa.

Vezani članci PR Techno diva Tijana T na proslavi 18 godina Mastersa PR Beogradska electro jazz atrakcija Tapan nastupa ove subote u Zagrebu

Annegret Fiedler rođena je i odrasla u Istočnoj Njemačkoj, a prvi doticaj s glazbom, koji će je kasnije i definirati, imala je preko svojih roditelja koji su slušali krautrock i glazbu 80-ih.
Za vrijeme studiranja imala je već svoj indie electro pop bend, a po dolasku u Berlin prije osam godina je pod imenom Annek puštala rock i electro u indie klubovima. No, ubrzo je odoljela zovu nevjerojatne berlinske techno i house scene i transformirala se u Perel, junakinju koja danas vlada podijima najboljih svjetskih klubova i festivala. Zapazili su je i u Dixonovom Innervisionsu, pa je ove godine zvijezda njihovih glasovitih partija u Parizu i Barceloni. 

Glazba koju stvara je, kaže, zrcalo njezine osobnosti inspirirane najviše zvucima 80-ih, ali i brojnim umjetnicima i žanrovima iz raznih epoha, od Marlene Dietrich preko punka i techna do Tangerine Dream. Perel osvaja publiku harmoničnom kombinacijom modernog housea, disca i techna, a osobito svojim hibridnim DJ/live nastupom tijekom kojeg pušta svoju i glazbu drugih izvođača te istodobno pjeva. Zagrebački nastup bit će upravo takav, a ujedno imat ćemo jedinstvenu priliku među prvima uživati u promociji njenog prvog LP-ja Hermetica, koji je upravo ovih dana izašao za DFA Records te već pokupio odlične kritike. “Očekujte putovanje puno emocija i iznenađenja. S publikom se uvijek nastojim povezati na najvišoj energetskoj razini”, poručila je Perel uoči gostovanja u Mastersu ove subote, 5. svibnja. Izniman glazbeni doživljaj, kojeg će upotpuniti Felver i Pepi Jogarde, se stoga ne propušta.