glazbena legenda

Patti Smith stiže u Ljubljanu 2. kolovoza

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Glazbenica, pjesnikinja, revolucionarka, borac za pravdu, umjetnica, aktivistica, vizionarka – to su samo neke uloge koje se mogu pripisati Patti Smith, ali one i dalje nisu dovoljne da bi opisale njen neprocjenjiv utjecaj na svijet glazbe, poezije i aktivizma.

Njeno ime postalo je sinonim za ispreplitanje poezije i rock glazbe, nekonvencionalnosti i rata protiv sistema te je tako cijelom svijetu pokazala da su žene ravnopravne i na stageu i ispred njega.

Pogledaj i ovo showbuzz Pogledajte galeriju! Hladno pivo proslavilo 25 godina: Evo kako je bilo na koncertu!

Novi singl uoči koncerta na Šalati - stiže legendarni Slash

Patti Smith je poslije hipijevskih optimističnih 60-ih godina i okončanom razvoju idealnog američkog sna nakon Vijetnamskog rata, SAD su se našle na političkoj i kulturnoj prekretnici. Sve je to bila savršena pozadina za Patti Smith i njen novi glazbeni pravac kojim je otvorila vrata uličnoj poeziji i urbanom senzibilitetu koji je zauvijek promijenio svijet glazbe. U drugoj polovici 70-ih na scenu je ušao punk, a prije udarne eksplozije, 1975. Patti Smith je objavila svoj prvijenac ''Horses'', od kritike njen najprihvaćeniji album, koji je služio kao neka vrsta katalizatora za cjelokupnu zapadnoobalnu punk i new wave scenu.

Dallas Record ima i karte za čitatelje Showbuzza Dnevnik.hr-a! Osvoji 1x2 karte za koncert - pošalji nam na mail natjecaj@novatv.hr zašto želite poslušati Patti uživo, i možda vam se želja ostvari.

U nedjelju, 2.8.2015., Patti Smith će s pratećim bendom u cijelosti izvesti svoj prijelomni album ''Horses'', pri čemu jednako tako očekujemo čuti i ostale skladbe iz njene bogate diskografske karijere. Ulaznice po cijeni 347,10 kn (44,50€) mogu se kupiti u Dallas Music Shopovima i u sustavu Eventima.

Patti je korjenito utjecala na razvoj glazbene scene u New Yorku kao i globalne glazbe koja je bila inspiracija za glazbene izvođače svih smjerova poput Ramonesa, Madonne, Brucea Springsteena, Sonic Youtha, PJ Harvey, R.E.M.-a, Courtney Love, Pretendersa, Televisiona, Cat Power i mnogih drugih...

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene