Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izložba ostaje otvorena do 19. travnja 2016.


"Bljesak, titraj, impuls… Život je sastavljen od trenutaka – fragmenata života. Naša sjećanja su selektivna, čine ih bljeskovi koje pamtimo po emociji, mirisu, zvuku… Skup fizičkih i psihičkih doživljaja koje smo podsvjesno profilirali kao relevantne, ključne i presudne zaslužni su za ono kakvi smo danas. Život satkan od trenutaka čini relevantnu i smislenu cjelinu, no što se događa kada uzmemo samo jedno sjećanje, samo jedan njegov dio?

Vezani članci Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića - 3 Izložba u čast 100. godišnjice rođenja Ede Murtića uskoro u Meštrovićevu paviljonu Izložba Jurja Dobrovića Izložba domaćeg cijenjenog umjetnika uskoro će se održati na dvije lokacije u isto vrijeme

Proces propitivanja i analize odnosa fragmenta i cjeline akademska umjetnica Patricija Purgar prenosi u područje slikarstva. Što čini sliku slikom? Što predstavlja njezinu srž? Što je prava materija slikarstva?..."

Iz predgovora Sonje Švec Španjol

Četvrta samostalna izložba mlade akademske umjetnice Patricije Purgar naziva ‘Skriveni format’ otvara se u utorak 5.travnja 2016. u 20h u Galeriji Laval Nugent, Vodnikova 4.

Izložba ostaje otvorena do 19. travnja 2016.

Patricija Purgar rođena je 1990. u Zagrebu. Nakon završetka Škole primijenjene umjetnosti i dizajna 2008. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je 2013. diplomirala i stekla titulu magistre slikarstva sa velikom pohvalom sveučilišta (magna cum laude).