Prijenos UŽIVO

Pannonian Challenge: Petnaest godina adrenalina, pozitive i zabave

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Prošlo je punih petnaest godina otkako Pannonian Challenge zabavom i adrenalinom „hrani“ Osijek i turistički obogaćuje našu regiju. Dugi niz godina ovaj festival ekstremnih sportova podržava sportaše, promovira glazbu te ugošćuje brojne medije i posjetitelje iz cijelog svijeta koji nam se vraćaju iz godine u godinu.

Sve je ovo počelo i puno prije nego što mislite, u vrijeme kada su ekstremni sportovi i slična kultura u ovim krajevima bili nepoznanica. Upravo tada, neka nama poznata lica odlučila su svoju energiju, volju i trud usmjeriti u stvaranje manje zajednice, zajednice zbog koje ova priča danas ima perspektivnu budućnost i ne bliži joj se kraj.

Pogledaj i ovo showbuzz Spektakl odgođen Pannonian Challenge: Natjecanje odgođeno zbog kiše i nevremena

VIDEO Tour de Žur: Lost Theory i ples na svili

Vožnje po gradskim trgovima, poznatim ulicama te raznim rekvizitima koji su zamjenjivali današnje sprave, uzrokovale su potrebu za stvaranjem prvog skateparka. Iako nije bio ono što zamišljate i vidite danas, ipak je osigurao mjesto na kojem se ovaj nesvakidašnji sport mogao svakodnevno trenirati. Dio te ekipe i danas živi ekstremne sportove, a oni su ujedno i članovi naše organizacije, Samir Kurtagić (Skate) i Zdenko Liška (BMX).

LIVE PRIJENOS PC-a

Za sve one koji će nažalost propustiti PC zbog obaveza, ljetovanja ili drugih razloga pripremamo ekstremno zabavan televizijski program. Program Pannonian Challenge-a moći ćete pratiti LIVE na Dnevnik.hr-u od 20:00 pa sve do 22:00 sata. U programu će biti obuhvaćene voženje profesionalnih natjecatelja (finale / 10 najboljih vozača / 2 voženje), natjecanje u najboljem triku te proglašenje pobjednika. Kompletan program voditi će već svima poznati Mario Petreković uz pomoć stručnih suradnika!

Ako već morate propustiti Pannonian, nikako ne propuštajte naš LIVE prijenos!

Začetnici PC-a kažu kako je sve krenulo iz čistog entuzijazma, koji se na samom događaju osjeti i danas, ali napominju kako su u to vrijeme uvjeti bili nešto drugačiji, sponzorstvo je bilo nepoznanica, a ondašnji klinci nisu bili toliko zainteresirani za ovu vrstu sporta i druženja. Samir je odvozio velik broj natjecanja po svijetu što je rezultiralo i dovođenjem brojnih skate imena u naš grad. Tako je iz godine u godinu malo okupljanje preraslo u ozbiljno natjecanje gdje je borba za prvo mjesto postala gotovo nemoguća za lokalnu scenu. Prije samo nekoliko godina BMX dio natjecanja dobio je odskočnu dasku u svijetu. Višestruki prvak svijeta i jedan od najboljih vozača današnjice, Daniel Dhers, odlučio je dio svog vremena provesti na „najopuštenijem natjecanju na svijetu“.

U Osijek dolaze i brojni drugi vozači kako bi se družili s mladim ljudima i na jedan poseban način promovirali svu tu pozitivnu energiju koja nas okružuje. Jedan od njih je i legendarni Senad Grošić koji je svakako broj 1 ambasador Pannoniana. Ove godine na Pannonian dolaze Spencer Bass,
Daniel Dhers, Michael Beran, Danny Josa, Brad Simms, Senad Grosic, Daniel Wedemeier, Bobo Újvári, Bjorn Mager, Daniel Juchatz, Tin Hadžiomerspahić, Igor Vukadinović (Poki) te mnogi drugi. Dvije jednako bitne discipline koje sadrži PC su skate i role, koje također pokazuju veliki napredak iz godine u godinu, pa je tako PC već tradicionalno postao okosnica napredovanja i dio raznih turneja koje prolaze ovim djelom Europe.

Ove uvijek popularne sportove krase i mnoge druge urbane aktivnosti, poput natjecanja u Break Dance-u (B-Boying) „Original Skillz Jam“ i Art Jamu, dva neizostavna i nepobitna dijela PC-a, kao i glazbeni dio na kojem energija dosiže svoj vrhunac.

Line up je napravljen u raznolikom tonu te se nadamo kako će sadržajno zadovoljiti glazbene apetite naših posjetitelja.
Punk večer obilježiti će Debeli Precjednik s kojima ćemo proslaviti njihov 20. rođendan te Roots in Session koji nam u goste dolaze iz Slovenije. Hip Hop večer predviđena je za Prtee Bee Gee & Bvanu, popularnu Kišu Metaka,Fil Tilena, All that Bass iz Beograda i našeg Kandžiju uz pratnju Golih žena.

Sve veća posjećenost stranaca potaknula nas je da subotu rezerviramo za DJ-eve i elektronsku glazbu, pa nas tako Chew the Fat i Big Mama Session taj dan zabavljaju do ranih jutarnjih sati, a kao šećer na kraju nastupiti će poznati britanski DJ Deekline!
U pripremi je i tradicionalna izložba fotografija koja će se održati na otvorenju, a cijene ulaznica za događaj određene su po sljedećem principu:

Dnevna ulaznica za skatepark – 20 kuna (uključuje dnevni sportski program te jedan ulazak i izlazak)
Trodnevna ulaznica za skatepark – 50 kuna (uključuje sportski program za sve dane + neograničen broj ulaza i izlaza)
Dnevna koncertna ulaznica – 50 kuna (uključuje dnevni glazbeni program te jedan ulazak i izlazak)
Festivalska ulaznica – 130 kuna (uključuje sve dane sportskog i glazbenog programa te neograničen broj ulaza i izlaza iz festivalskog prostora)
Festivalske ulaznice za Pannonian Challenge su u prodaji od 15.7., a možete ih kupiti u Barcelona Pub-u koji se nalazi u Osijeku.

Pannonian Challenge Warm Up Tour

Jedan od velikih noviteta Pannoniana koji smo ove godine uspjeli realizirati je „Pannonian Challenge Warm Up Tour 2014.“. PC Tour Hrvatskom i gradovima susjednih država omogućen nam je uz potporu Turističke zajednice grada Osijeka te ostalih sponzora, a primarni cilj mu je bio probuditi scenu ekstremnih sportova u drugim gradovima te potaknuti sve mlade vozače da učine korak naprijed k ostvarenju svojih snova.
Povodom našeg 15. rođendana u sadržaj uklopili smo i ovu turneju u nadi da ćemo ovakvim druženjima barem na jedan dan ojačati scenu, upoznati novog talentiranog skatera, rolera ili BMX vozača te se naravno i dobro zabaviti. Gradovi koje smo posjetiti su Zagreb (4.7.), Novi Sad (5.7.), Subotica (6.7.), Rijeka (11.7.), Split (12.7.) te Tuzla (13.7.)

Pannonian kamp

Za sve festivalce i one koji to planiraju postati imamo jednu odličnu vijest! Od ove godine, po prvi puta, na Pannonian Challenge-u imati ćete priliku spa(R)kirati svoj šator na našu novu lokaciju predviđenu za KAMP! U neposrednoj blizini našeg skateparka smjestiti ćemo sve Vas koji volite boraviti u prirodi, spavati pod otvorenim nebom i živjeti pravi festivalski život.
Pored kampa nalazi se osvježavajuća rijeka Drava i najpoznatije osječko kupalište Copacabana na kojem se možete osvježiti nakon svakog adrenalinom napunjenog dana našeg festivala. Sve dodatne informacije o kampu možete vidjeti na službenoj web stranici Pannoniana.

Kulturni program

Što se tiče kulturnog dijela programa kao i svih ovih godina, vjerujemo kako će atmosfera na otvorenju biti i više nego odlična, a druženje, upoznavanje i zagrijavanje upotpuniti će naš DJ Omer glazbenim programom, te poznati umjetnici svojim odličnim radovima.

Na Pannonian izložbi moći ćete vidjeti radove Tina Hudolina i Samira Kurtagića u prvom dijelu te izložbu pod nazivom SC Pool (Knežević / Predović / Krkać) u drugom dijelu.
No, to nije sve! Ove godine imati ćete priliku pogledati i premijeru skateboard filma „Barcelona or Bust“ koju u suradnji s Pannonian Challenge-om organizira Rope! Projekcija filma održati će se u 22:00 sata, a na njoj će prisustvovati i cijeli skateboard team vozača! Još jedna od posebnosti ovogodišnjeg PC-a je i nešto drugačiji raspored sportskog i glazbenog programa. Naime, od ove godine finale sportskog programa moći ćete pratiti u puno uzbudljivijoj i blještavijoj atmosferi pod reflektorima. Sportski program ove godine kao i obično započinje u ranim jutarnjim satima, no završava točno u 22:00 sata. Nakon uzbudljivih trenutaka uz sport, zabaviti ćemo se uz odličnu glazbu koja će u kasnim satima „zaokružiti“ festival.

Pannonian Challenge-u!

SRIJEDA / 13.08.2014. – OTVORENJE SKATEPARKA
Otvorenje Pannoniana (Kazamat)
Izložba fotografija
Premijera skateboard videa „Barcelona or Bust“ 22:00
DJ Omer
ČETVRTAK / 14.08.2014. – IN LINE + PUNK
Debeli Precjednik ( Osijek )
Koffin Kats (USA)
Repetitor (BG)
Gužva u 16-ercu (Osijek)
Roots in Session ( Slovenija )
PETAK / 15.08.2014. – SKATEBOARD + HIP HOP
Prtee Bee Gee & Bvana iz Lagune (Beograd)
Kiša Metaka (Split)
Kandžija & Gole Žene (Osijek)
Fil Tilen
All That Bass (Beograd)
SUBOTA / 16.08.2014. – BMX+ DJ's NIGHT
Chew The Fat! Croatia (Zagreb)
Big Mama Session (Osijek)
Deekline (UK)


 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene