Ovog ljeta Zagreb neće ostat gladan dobre zabave zahvaljujući projektu Đir po Zagrebu.


Ako ste jedni od onih koji ovoga ljeta neće imati priliku uskočiti u Jadransko more i uživati u brojnim klubovima i beach partijima na našoj prekrasnoj obali, nemate razloga biti tužni! Zagrebom će i ovog ljeta punom parom tutnjati veseli 'Golubovi' – animatori Đira po Zagrebu i brinuti se da svi posjetioci, kako turisti, tako i lokalni stanovnici, ne ostanu gladni dobre zabave.

Đir po Zgrebu (Foto: PR)

Projekt pod nazivom Đir po Zagrebu svoje je djelovanje započeo prošle godine u ovo vrijeme na inicijativu mlade i poduzetne studentice prava – Martine Kozić. Glavna misao vodilja ovog projekta bila je pridonijeti zabavnoj i kulturnoj ponudi grada Zagreba, mladim turistima i lokalnima približiti sve čari metropole te sve zainteresirane uputiti u skrivena i urbana mjesta. Ideja je proizašla iz jednostavnog razloga što se ljeti uglavnom sva zabava seli na more, a Zagreb cijelog ljeta ostaje uglavnom tranzitni grad krcat turistima iz cijelog svijeta koji lutaju i pokušavaju u kratkom vremenu doživjeti glavni grad Hrvatske kroz oči jednog Zagrepčanina. Bio je to dovoljan razlog da se pokrene ovakav projekt koji danas broji desetak zaposlenih studenata koji su spojili ugodno s korisnim.

Đir po Zgrebu (Foto: PR)

Nakon ture u Điru, svaki turist odlazi kući sa hrpom novih poznanstava iz Hrvatske, sa sjećanjima na vrhunsku zabavu iz srca Zagreba i snažnom željom ponovnog povratka iduće godine. Lokalni pak posjetioci Đir doživljavaju kao odličnu priliku za drugačijim provodima u vlastitom gradu, novo iskustvo i upoznavanje sa vršnjacima iz cijelog svijeta.

Osim tijekom najtoplijih mjeseci, Đir također djeluje cijele godine te neumorno nudi različite klupske, 'on air' i kulturno-zabavne manifestacije. Tako se Đir može pohvaliti i pravim malim kulturnim čudom koji je održan u zagrebačkom Oktogonu u sklopu Noći muzeja. Riječ je bila o 3D izložbi drugih hrvatskih muzeja gdje su svi posjetitelji dobili 3D naočale te su besplatno mogli isprobati virtualne naočale i zaviriti u takozvanu 'proširenu stvarnost'. Prije nekoliko dana, takva se vrsta izložbe uključujući zabavni glazbeni program u sklopu Riječkih ljetnih noći preselila i na riječki Korzo i privukla brojne posjetitelje, a Đir je svoj prvi rođendan 1. srpnja proslavio prigodno - na obroncima Medvednice.

Đir po Zagrebu (Foto: PR)

Đir ide dalje, a u planu je i kulturna promocija muzeja širom Hrvatske, suradnja sa još većim brojem klubova, hostela i ugostitelja kojima je jedini zadatak svakom posjetiocu koji se uključi u 'điranje' pružiti nezaboravno iskustvo!

Ovog ljeta uskoči u Đir i slijedi Goluba, a više detalja potraži na facebooku  https://www.facebook.com/djirpozagrebu/