Neven Mijač (FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL)
Neven Mijač (FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL)

Vijest o Mijačevoj smrti prenijeli su mnogi mediji, što je doprinijelo pojačanom interesu za njegov posljednji materijal.


Prije točno mjesec dana, 24. listopada, nakon duge borbe s teškom bolešću, u 52. godini preminuo je hrvatski virtuoz usne harmonike i jedan od najvećih „bluzera“ ovih prostora Neven Mijač. Iako je od osamdesetih godina prošlog stoljeća nastupao sa zagrebačkim „Telefon blues bandom“, ali i brojnim drugim imenima ovdašnje glazbene scene, Mijač se – dijelom i vlastitom voljom – držao podalje od svjetala reflektora, tvrdoglavo živeći neki svoj vlastiti „blues“, premda je sviračkim, ali i pjevačkim umijećem spomenutu slavu itekako zaslužio. Tome, uostalom, svjedoče i brojne nagrade koje je za života primio.

Vijest o Mijačevoj smrti prenijeli su mnogi mediji, što je doprinijelo pojačanom interesu za njegov posljednji materijal, snimljen prije dvije godine s kolegama Robertom Vnukom, Eduardom Matešićem, Alenom Svetopetrićem i Damirom Šomenom – „Nothing Toulouse“.

Upravo s tog albuma stiže nam i pjesma za koju su, kao svojevrsni oproštaj od Nevena, njegovi prijatelji, kolege i štovatelji snimili spot. Riječ je o obradi poznate pjesme Boba Dylana „Don't think twice (it's alright)“ u kojoj osobito do izražaja dolazi Mijačeva, kako instrumentalistička, tako i pjevačka izvrsnost.