Opća opasnost

'Danas smo malo stariji i malo teži, ali u duši još mladi i svježi'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Legendarni slavonski rock kolektiv OPĆA OPASNOST priprema veliki nastup 13. prosinca u Tvornici kulture. Evo što vam dečki pripremaju!

Opća opasnost, u posljednjih nekoliko godina vjerojatno naš najveći i najzaposleniji rock’n’roll band, dolazi u Tvornicu kulture na svoj veliki samostalni koncert u petak 13. prosinca. Tom smo prilikom porazgovarali s Perom Galićem iz Opće opasnosti.

Pogledaj i ovo Vanna - 1 nešto potpuno novo Vanna je karijeru okrunila prepunom Arenom Zagreb, a sada najavljuje nešto novo klupskim spektaklom!

1. Izbivali ste sa scene neko vrijeme, a nakon povratka ste zaredali brojne svirke i čini se da ste sveprisutni. Što je kumovalo ponovnom okupljanju i zašto je priča uopće i stala?

Ponovno okupljanje je i bila ideja u trenutku kada smo odlučili zaustaviti pogon jer je to krajem 1999. bilo najbolje za bend . Razlog je tadašnje stanje na estradnoj sceni koje nikako nije pogodovalo opstanku grupe. Hiper produkcija i sve više instant 'zvijezda' tada, nama nije ostavljalo puno prostora za rad , jer sva ta pompa oko toga bila nam je preskupa,a sve smo onda kao i danas snosili sami mi.

Svi troškovi oko benda bili su na nama oduvijek a to vrijeme nam nije bilo baš naklonjeno, tako da su i te naše zarade bile tanke i ulaganja u sve što ima veze sa opstankom na sceni. Što se tiče benda nije bitno bilo drugačije nego danas. Ista volja i energija i pjesme ali nikako do pogotka. No na sreću i to je prošlo i nova iskra 2008.ponovno pokreće pogon.

2. Koliko se vaš zvuk mijenjao nakon duge pauze?

Ma zvuk se nije mijenjao osim onoliko koliko je to tehnika činila. Mi smo ostali isti vjerni onome što smo postigli u početku, sigurno i čvrsto. Zvuk ne, ali mi da. Danas smo malo stariji i malo tež,  ali u duši još mladi i svježi.

3. Počeli ste u doba kada je opća opasnost orila ulicama, što je danas opća opasnost u našoj zemlji?

Sigurno je da i danas orimo ulicama , mi i naša Opća Opasnost. Siguran sam da je ova danas puno draža ljudima, a one se i ne želimo sjećati. Gotovo je i ne ponovilo se.

4. Vaš rad zapravo spada u kultna izdanja hrvatskog rocka. Tko je po vašem danas na putu da bude takav dio naše povijesti?

Nadam se samo da će svi oni koji su danas na svojim putovima ostati ustrajni u svojoj borbi, a vrijeme i publika će odrediti tko gdje spada i tko ostaje za pričanje u budućnosti. Sve poštujem a kako nisam znao kako će sa nama biti tako i drugima ne želim biti nekakav sudac ili nešto slično.

5. Obišli ste cijelu Hrvatsku i održali koncerte svugdje. Koja vas publika najbolje prihvaća?

Nebi bilo fer razdvajati publiku koja je uz nas i podržava nas, ali nekako ova naša slavonska ima malu prednost jer su uz nas od samog početka, prvi su nas upoznali, tako da eto možda slavonija, mada opet kažem ne želim ih dijeliti jer su za nas svi isti i veliko im hvala na podršci.

6. Priča se da na vašim koncertima uvijek bude odlična atmosfera. Jedan ste od najzaposlenijih sastava, punite prostore diljem Hrvatske. Otkud nakon svih godina toliko energije i entuzijazma za rad?

Pa mi to volimo kao i prvog dana i isti su osjećaji još uvijek. Jesmo malo stariji ali srce je još mlado i čeka nove izazove. Sve dok je ova naša draga publika uz nas mi smo tu i ostat ćemo isti.

7. Vaše koncerte posjećuju sve dobne skupine. Što za vas to znači?

Ma kao i svim kolegama tako je i nama veliko je priznanje ta raznodobna publika, a to je samo znak da je sve ovo što radimo na dobrom putu i nema granica u godinama ili spolu, ali nekako su mi najdraži oni najmanji koji pjevaju naše pjesma na koncertima, jer oni ne znaju lagati i potpuno su iskreni, što je mogu reći sigurno da ćemo se još viđati kako oni stare a dolaze novi.

8. Vlasnici ste mnogo hitova poput "Pobjeg’o sam", "Treba mi nešto jače od sna", "Tvoje ime čuvam", osvojili ste Porina za Hit godine. Koji je recept za taj uspjeh?

Nema tu nikakve tajne , Mario Vestić i njegova životna iskustva u suradnji sa nama rezultiraju i nagradama odnosno hitovima koje ljudi vole i očekuju nove. Od prvog dana smo zajedno u ovome i dobro se razumijemo i suradnja je za sada uspješna. Evo u tijeku je i snimanje novog albuma u provjerenoj kombinaciji.

9. Što spremate na novom albumu koji treba izaći iduće godine?

Nove pjesme svakako,a dosadašnja iskustva govore da je do sada sve bilo ok, pa ćemo tako i nastaviti. I dalje imamo energije i volje za rad na novim pjesmama, pa onda i studio pa video brojevi ….U glavnom istom snagom naprijed do novih pobjeda.

10. U Tvornicu kulture 13.12. dolazite na veliki samostalni koncert. Što možemo očekivati?

Kako nas u mladosti nije nešto često bilo u Zagrebu ,tako sada nadoknađujemo propušteno. Evo nas u Tvornici kulture uskoro a nedavno smo bili i na rujan festu. To samo znači da je osvojene i zagrebačka publika i sada smo često i sa njima, a oni koji su nas upoznali znaju što se krije iza nastupa Opće opasnosti.

Puno dobre svirke, snažnog rocka i pjesama koje vole, a za ovaj puta i nova pjesma koja je od skora vani i jako me zanima njihova reakcija na novu pjesmu. Svi oni koji ne uspiju doći na zagrebački koncert pozvani su u našu Županju 23.12. na veliki Božićni koncert uz goste kojima se i ovaj puta zahvaljujem na odazivu,a to su: Najbolji Hrvatski Tamburaši-(ex Zlatni Dukati) i Marko Perković Thompson. Dobro došli i veliki pozdrav.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene