Na Runjićevim večerima

Velika glazbena imena domaće scene odale čast Zdenku Runjiću

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Održane su desete po redu Runjićeve večeri!

Protekli vikend u splitskom HNK-u odvijale su se jubilarne Runjićeve večeri. Već desetu godinu za redom, ovaj prestižni glazbeni događaj odaje počast jednom od najvećih glazbenih skladatelja 20. stoljeća, Zdenku Runjiću. Na ovu jednu, ali iznimno posebnu večer, skupina izuzetnih glazbenika s domaće i regionalne scene, kroz vlastitu izvedbu iznose pjesme ovog velikog umjetnika, a za čiji su originalan aranžman zaslužni Ante Gelo, Alan Bjelinski i ostali vrhunski aranžeri.

Pogledaj i ovo Oliver Dragojević pazilo se na svaki detalj Oliver bi mogao dobiti spomenik u Veloj Luci: Otkrivamo kako bi trebao izgledati i zašto je još uvijek skriven od očiju javnosti!

Održane su jubilarne 10. Runjićeve večeri u HNK-u u Splitu

Ove godine su se na 'Runjićevoj pozornici', kao i prethodnih godina, našla renomirana imena hrvatske glazbene scene poput Josipe Lisac, ujedno i dobitnice ovogodišnjeg priznanja za doprinos očuvanju i interpretaciji glazbe Zdenka Runjića, 'Briljantni Galeb', zatim Stjepana Hausera, Olivera Dragojevića, grupe Nola, Ivane Kindl i mnogih drugih. No, osim svima dobro poznatih imena, tu su se našla i neka nova, tek dolazeća imena hrvatske i regionalne glazbene scene. Tako smo na ovogodišnjim Runjićevim večerima imali prilike vidjeti i mladu kantautoricu LUCE, koja je pjesmu 'Kada zaspu anđeli' izvela uz kolegu Damira Kedžu.

Jedan od zanimljivijih gostiju ove godine zasigurno je bio pobjednik prve sezone regionalne inačice svjetski poznatog X Factor Show-a, Daniel Kajmakoski. Uz jedan od najjačih hrvatskih ženskih vokala, Ninu Badrić, Daniel je svoju počast Runjićevom opusu odao kroz izvedbu pjesme 'Jedan od mnogih'.

Velikanu hrvatske glazbene scene, Oliveru Dragojeviću, na ovoj se pozornici pridružio sada već svjetski poznat violončelist, polovica velikih 2CELLOS-a, Stjepan Hauser.

Još jedne glazbene večeri posvećene velikanu hrvatske glazbe, glazbi općenito i svima koji kroz glazbu na ovaj ili onaj način djeluju, završile su zajedničkom izvedbom velikih kultnih pjesama 'Galeb i ja' i 'Vjeruj u ljubav', što je ostavilo dojam da nas i za godinu dana čeka još jedna velika glazbena svečanost.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene