Tedi Spalato 40 godina prijateljuje sa Splitskim festivalom, a ove će se godine predstaviti pjesmom "Ne zamiri vilo", na kojoj je surađivao s Nenadom Ninčevićem i Nikšom Bratošem.

Galerija Tedi Spalato +0 Tedi Spalato

Sjetna, emotivna, ljubavna, nježna - svim tim epitetima možemo okruniti novu pjesmu Tedija Spalata "Ne zamiri vilo". Tekst potpisuje Nenad Ninčević, aranžman je napravio Nikša Bratoš, a Tedi je zaslužan za glazbu. Spot, u kojem se pojavljuje i Tedijev brat, radio je Željko Petreš.
Izvanrednom glazbeniku drago je što je baš ova pjesma na Festivalu:

Vezani članci Tedi Spalato Naš poznati pjevač ponovno ljubi, otkriveno je i kako je upoznao plavokosu damu s kojom se više ne skriva Tedi Spalato - 3 Tedi Spalato ide na Splitski festival s pjesmom Branimira Mihaljevića, spot snimljen u antičkoj Saloni, a pridružila mu se i Maja Blaće

Razlog je što je izuzetno nostalgična i što koincidira s mojom povijesti glazbenika i s mojim djetinjstvom – sviranje na rivi, pjevanje, zajedničko muziciranje, klapsko pjevanje. Pjesma nosi ono sve što je obilježilo na neki način i moj kontakt sa Splitskim festivalima tijekom godina. Prije dugo, dugo vremena Festival je zapravo izbacio mene zajedno s Meri Cetinić i "Konobom".

Pjesma donosi "sve ono što je taj mladi čovjek, lutajući i svirajući, propustio u životu. Neki prijatelji su mu već otišli, Zdenka Runjića više nema, Popadića, Jakše Fiamenga, bezbroj prekrasnih autora i glazbenika. Na neki je način ona posvećena i ekipi autora koji su obilježili Splitski festival. Kako je to bilo vrijeme lutanja, sviranja itd., prva ljubav je zapravo prošla", govori nam Tedi i nastavlja:

Vezano za stihove “di san bija, cili svit san vidi, ti si bila jedino što vridi, di san bija dok si šila bilo”, dakle, dok je šila vjenčanicu za njega, on nije bio tu pa kaže "bio sam svugdje, a nisam tu na pravom mjestu bio" i “ne zamiri vilo”.

Tedi se osvrnuo i na šezdesetu obljetnicu Festivala zabavne glazbe Split:

"Koristim priliku da čestitam Splitu, gradu glazbe, što je u ovih 60 godina dao bezbroj prekrasnih skladbi, autora, tekstopisaca i, naravno, izvođača. Sigurno da će se u večeri retrospektive izdvojiti, ono što kažemo, evergreeni tako da će tu biti pjesme koje su, naravno, na neki način najviše bile zastupljene od strane Olivera, Zdenka Runjića i njegovih suradnika – Jakše Fiamenga, Popadića. Tu će biti Arsena, starijih izvođača – poput mene, i pjesme Tončija Huljića, pjesme Gibonnija itd. Druga je večer posvećena novim pjesmama pa upućujem veliki pozdrav svima onima koji će doći. Nadam se da će bit jako lijepih pjesama koje će ostaviti trag na auditorij."
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju