Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na današnjoj press konferenciji u dvorani Müller kina Europa žiriji 12. ZFF-a otkrili su pobjednike festivala.


Zlatna kolica za najbolji dugometražni film i novčani iznos od 4.000 eura pripali su filmu Spojevi naslijepo Levana Koguashvilija, dok su posebnim priznanjima nagrađeni filmovi Hrabra djevojka i O konjima i ljudima. Zlatna kolica za najbolji kratki film i novčani iznos od 1.000 eura pripali su filmu Kowalski Andreja Creţulescua.

Vezani članci Slika nije dostupna Četvrtak na ZFF-u otvoriti ćedanski Veliki bucanj! Slika nije dostupna Hrvatskoj premijeri filma Itsi Bitsi prisustovao i danski kraljevski par

Zlatna kolica za najbolji dokumentarni film i novčani iznos od 1.000 eura pripali su filmu Putnik Karpo Matjaža Ivanišina, a posebno priznanje filmu Goli Tihe K. Gudac.

Zlatna kolica za najbolji hrvatski kratki film i novčani iznos od 10.000 kuna pripali su filmu Tlo pod nogama Sonje Tarokić, a posebno je priznanje dobio film Manjača Tina Žanić.

Posebno priznanje žirija u istoj kategroji dobila je Tiha K. Gudac za film 'Goli'.

Zlatna kolica za najbolji hrvatski film u programu Kockice dobio je film 'Tlo pod nogama' Sonje Tarokić. Posebno priznanje dodijeljeno je Tinu Žaniću za film 'Manjača', a o nagradi je odlučivao žiri u sastavu Aki Isoyama, koordinatorica programa Short Shorts Film Festivala & Asia, Giulia Iannello, projekt-menadžerica Magme i redatelj Ivan Sikavica.

Svečana dodjela nagrada i zatvaranje ZAGREB FILM FESTIVALA održat će se večeras, u 20 sati, u kinu Europa uz projekciju filma 'Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju'.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook