HIT GODINE

Nova glazbena nagrada: Hoće li Cesarica zamijeniti Porin?

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, davne 1994.godine osvojila Porina u kategoriji Hit godine.

Nagrada Porin najuglednija je hrvatska glazbena nagrada kojima je glazbenicima od velikog značaja jer predstavlja glas struke. Međutim, uz glas struke od iznimne je važnosti i glas publike, odnosno slušatelja. Noviet u području značajnih glazbenih nagrada svakako je hrvatska glazbena nagrada Cesarica koja upravo glas publike stavlja na prvo mjesto.

Pogledaj i ovo 31. Porin - 2 održana dodjela nagrada Berislav Šipuš i Vojko V sa suradnicima osvojili po četiri Porina, a Let 3 i Tamara Obrovac sa suradnicima tri!

Hrvatski glazbeni savez donosi nagradu Cesarica koja će bit dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Glasovanje se odvija u dva kruga, a započinje 1. svibnja. Nagrada će se dodijeliti u srpnju u Splitu.

Za nagradu se bori 40 pjesama, a među kandidatima je i pjesma Zlatni dvori čiji su taktovi odabrani za špicu serije koju je uglaszbio i aranžirao Boris Đurđević. Tekst je napisala Valerija Đurđević, a pjesmu istog naziva kao i serija, izvode Colonia i Slavonia Band. Bit će to napeta borba za nagrdu koja bi mogla postati značajna kao Porin, ako ne i puno značajnija.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene