Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nagrada je dobila ime po pjesmi koja je na prvom Porinu, davne 1994.godine osvojila Porina u kategoriji Hit godine.


Nagrada Porin najuglednija je hrvatska glazbena nagrada kojima je glazbenicima od velikog značaja jer predstavlja glas struke. Međutim, uz glas struke od iznimne je važnosti i glas publike, odnosno slušatelja. Noviet u području značajnih glazbenih nagrada svakako je hrvatska glazbena nagrada Cesarica koja upravo glas publike stavlja na prvo mjesto.

Vezani članci Mladen Badovinac Mladen iz TBF-a o događaju koji mu je ostao u magli: "Sjećam se samo da nas je dobro zabavio Zrinko Tutić" Aki Rahimovski Krenuo je od nule i ušao u legendu: Aki Rahimovski će dobiti nagradu Porin za životno djelo!

Hrvatski glazbeni savez donosi nagradu Cesarica koja će bit dodijeljena pjesmi koju publika svojim glasovima izabere kao najpopularniju i najuspješniju pjesmu objavljenu u izbornoj godini. Glasovanje se odvija u dva kruga, a započinje 1. svibnja. Nagrada će se dodijeliti u srpnju u Splitu.

Za nagradu se bori 40 pjesama, a među kandidatima je i pjesma Zlatni dvori čiji su taktovi odabrani za špicu serije koju je uglaszbio i aranžirao Boris Đurđević. Tekst je napisala Valerija Đurđević, a pjesmu istog naziva kao i serija, izvode Colonia i Slavonia Band. Bit će to napeta borba za nagrdu koja bi mogla postati značajna kao Porin, ako ne i puno značajnija.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju