Na konferenciji za medije održanoj 8. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture otkrivene su nominacije za drugu Nezavisnu novinarsku nagradu Rock&Off.

Galerija


Pjevač i pijanist J.R. August osvojio je čak 5 nominacija, a slijede ga jazz projekt Chui, zagrebački Porto Morto te riječki duo The Siids s po četiri nominacije.
Overflow brani rockerske snage s tri nominacije, koliko su također dobile sjajne Aklea Neon i Sun U.

Vezani članci Jacques Houdek Houdek šokiran nominacijama za Porin, brutalno iskreno komentirao ignoriranje Roka Blaževića i klanove na sceni Porin Glazbenici otkrili svoje favorite za Porin i je li im se svidjela Josipina izvedba himne na inauguraciji

Među nominiranima su i prošlogodišnji dobitnici Detour, Vojko V, Jonathan te The Strange, uključujući i Irenu Žilić, Gorana Bareta & Majke, Kandžiju, Sachera, Pavla Miljenovića, Tonija Starešinića, U pol' 9 kod Sabe, Valentina Boškovića, Urbana & 4 te Z++.

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara i medijskih djelatnika iz čak 40 različitih medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj u dva kruga glasanja.

Devet kategorija Nagrade Rock&Off su: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač godine, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama "Rock&Off", "Pop&Off", "Rap&Off", "Elektro&Off" te "Jazz&Off". Za drugu Nezavisnu glazbenu novinarsku nagradu Rock&Off pristiglo je preko čak 400 prijava te pred žirijem nije bilo lagan posao.

Tko su pobjednici druge Nezavisne novinarske nagrade Rock&Off saznat ćemo 30. siječnja ove godine na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture.

"I ovogodišnje nominacije od strane čak 77 glazbenih novinara su pokazale širinu i kvalitetu mladih rock&off bendova koji na žalost nemaju priliku doći do široke javnosti. Nadamo se da će im ove nominacije, možebitna nagrada i mogućnost prezentiranja kroz ostale projekte Rock&Off nagrade kao što su Rock&Off Radio, Skener, Veliki Rock&Off kviz i tjedan Rock&Off-a u sklopu Mjeseca hrvatske glazbe u Rijeci u ožujku ove godine omogućiti da se njihov trud i glazbena kvaliteta čuju što šire“, istaknuli su iz organizacije Rock&Off nagrade.

Treba li se zabrinuti? Paparazzo fotografije ispijene Adele s odmora dodatno šokirale javnost