Noir Festival Zagreb je sinoć u zagrebačkoj galeriji Velvet ugostio "cara" noira Eddie Mullera, direktora najvećeg noir festivala – Noir City. Na mjestu događaja bilo je puno domaćih zvijezda.


Nakon ugodnog razgovora s filmskom selektoricom Noir Festivala Mimom Simić, Eddie Muller je zagrepčanima u kinu Tuškanac premijerno prikazao dugu verziju filma 'Skitnica'.

Vezani članci Sanja Vejnović Na lijepu domaću glumicu mnogi su ljubomorni jer izgleda besprijekorno s 58 godina, za sve su krive fotke u badiću Sanja Vejnović - 3 Lijepa glumica progovorila o neobičnim događajima na setu hit-serije: "Morali su ih stišavati zbog snimanja"

Noiru su se pridružila i mnoga poznata imena poput Saše Šekoranje, Filipa Šovagovića, Ivice Propadala, Vanda Winter, Janko Popović Volarić, Sven Medvešek, redatelja Krešimir Dolenčić, a pažnju je plijenila i glumica Sanja Vejnović koja je izgledala sjajno u crvenoj haljini. 50-godišnja glumica sve je šarmirala i pozirala ipred oldtimera koji je parkirao na Tuškancu.

>> Hrvatice iznad 50-te: One uspješno prkose godinama!

Eddie Muller - čovjek je suvremene renesanse koji piše novele, biografije, kratke priče, filmove i povijest filmova. Eddie organizira festivale, kustos je u muzeju, dizajnira knjige te je stalni suradnik, komentator na televiziji I radiju. Njegov debitantski roman “The Distance” dobio je nagradu Best First Novel Award from the Private Eye Writers of America 2002 te je dva puta bio nominiran za prestižnu Edgar nagradu.

Noir je njegova specijalnost te je napisao I tri studije o noir filmu Dark City: The Lost World of Film Noir; Dark City Dames: The Wicked Women of Film Noir, and The Art of Noir: Posters and Graphics from the Classic Film Noir Era. Kao osnivač I predsjednik neprofitne organizacije Film Noir Fundation zaslužan je za “spašavanje” američke noir baštine te restauracije I očuvanja izgubljenih klasika poput The Prowler, Cry Danger I Try and Get Me.

Večeras je na programu Noir Festivala, osim filmskog dijela Eddiea Mullera, jedan od najpoznatijih parfumera i 'noseva' Maurice Roucel. Ulaz u galeriju Velvet je slobodan!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook