Nikolina Tomljanović
Nikolina Tomljanović Foto: PR

Pjesma Nikoline Tomljanović je snimljena u studiju 'House of David' u Nashvilleu u kojem su snimale brojne svjetske zvjezde, a autori pjesme su Matej Zec i dečki iz grupe The Siids – Darko Terlević i Stanislav Grdaković.


Nakon pjesme 'Volim kako se smiješ' za koju je Nikolina u duetu s Belfast Foodom dobila nagradu za najbolju pjesmu na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu, došlo je vrijeme za još jednu ljetnu country pop poslasticu 'Želim da si tu'. Pjesma je snimljena u studiju 'House of David' u Nashvilleu u kojem su snimale brojne svjetske zvjezde, a autori pjesme su Matej Zec i dečki iz grupe The Siids – Darko Terlević i Stanislav Grdaković.

Vezani članci Marko Rudelić Mladi kantautor Marko Rudelić u novoj pjesmi pjeva o bijegu, slobodi i življenju u sadašnjem trenutku Klapa Rišpet Jubilarni nastup klape Rišpet na Splitskom festivalu uz ljubavnu baladu tradicionalnog dalmatinskog zvuka

„Pjesma je snimljena netom prije pandemije te sam čekala pravi trenutak za nju. Nakon velikog uspjeha s 'Volim kako se smiješ' i nagrade za najbolju pjesmu na Zagrebačkom festivalu (HURIN), vrijeme je za 'Želim da si tu'. Kako su pjesma i spot snimani na road tripu od Memphisa do Nashvilla, tako nekako zamišljam slušatelje kako je puštaju i slušaju dok voze i razmišljaju o voljenoj osobi. Snimiti country pjesmu u country meki čudesno je iskustvo. Dečki iz grupe The Siids i Matej Zec napravili su odličnu pjesmu koju sam snimila u studiju House of David u Nashvilleu u kojem su snimale velike zvijezde poput Willie Nelsona, B. B. Kinga i Tom Jonesa, u kojem je sagrađen poseban stražnji ulaz za Elvisa Presleya. Pedal steel snimio mi je divan čovjek, Michael Douchette, u studiju Nashville Trax Billa Watsona. Nažalost, Michael je nedavno preminuo pa je spot posvećen sjećanju na njega.“ – rekla je Nikolina.

Stanislav Grdaković, jedan od autora rekao nam je par riječi o pjesmi: „Okidač za stvaranje pjesme "Želim da si tu", kao i većeg dijela onoga što radimo glazbeno, jest prijateljstvo. Nikolina i nas trojica godinama smo prijatelji te smo jednog popodneva neobavezno uz kavu razgovarali o mogućnosti da radimo na pjesmi koju je Nikolina željela snimiti u Nashvilleu, gradu koji živi vrhunsku glazbu 24h dnevno i koji bi se svakako svojom vibrom savršeno pomiješao s njezinim glazbenim senzibilitetom. Negdje u ladici imali smo jednu staru pjesmu koju smo odlučili doraditi i prilagoditi Nikolininu pop country stilu. Znajući da će vokal za pjesmu biti snimljen u Nashvilleu, odmah nam je palo na pamet da bi u jednom od tamošnjih studija netko mogao odsvirati pedal steel pa smo Nikolinu povezali s Michaelom Douchetteom.“

Na videospotu radili su Jakob Patekar i Kristina Barišić koja je montirala privatne snimke s Nikolininog putovanja na road tripu od Memphisa do Nashvilla te koja potpisuje sve dosadašnje Nikolinine spotove.

'Želim da si tu' pjesma je o sjećanju na najljepše trenutke nekih prošlih ljubavi te o nadi za ponovnim pronalaskom istih. U glazbenom smislu ona je zagrljaj spokojne melankonije s pozitivom koju nosi country te uz Nikolinin vokal ona postaje čudnovato putovanje iz naše prošlosti preko Nashvilla do nekih novih ljubavi.

Muškarci su je varali i ostavljali zbog automobila, a sreću je pronašla sa sedam godina mlađim koji ju zaista cijeni!

Severina napokon ima razlog za slavlje, njezina obitelj postala je bogatija za još jednog člana!