Neno Belan upornim je radom izrastao u jednog od najtraženijih izvođača na hrvatskoj glazbenoj sceni.


Kako vam zvuči ideja da tjedan dana prije početka Adventa do ranog jutra pjevate i plešete uz htove kao što su ‘Rijeka snova’, ‘Stojin na kantunu’, ‘Sunny day’, ‘Srce od leda’, ‘Vino noći’, ili ‘Oceani ljubavi’? Da, da, upravo to ćete moći jer u subotu, 21. ovog mjeseca, u Culture club Revelin dolazi Neno Belan.

Vezani članci Neno Belan Slavni domaći glazbenik sa kćeri u samoizolaciji: "Mi smo ljudi veoma žilava vrsta i duboko u sebi osjećam da ćemo se izvući" Neno Belan (Foto: Magdalena Ptiček) Neno Belan osvaja ljubavnom baladom o čovjeku koji razmišlja o prošloj, izgubljenoj ljubavi

Glazbenik koji iduće godine slavi 30 godina na sceni, upornim je radom izrastao u jednog od najtraženijih izvođača na hrvatskoj glazbenoj sceni i koncerti mu se redovito pretvaraju u velike feste. Još 1985. počeo je u Đavolima, imao dosta uspona i padova, ali je nakon razlaza benda ostvario veliku samostalnu karijeru. Držao se ljubavnih tekstova, nikada nije pomislio napisati socijalno angažiranu pjesmu koja bi eventualno kritizirala stanje u društvu:

Zvijezda showa 'Tvoje lice zvuči poznato' ima ljubavnih problema s Nenom Belanom

‘Ja nisam taj tip koji je glasnogovornik stranke, meni je sudbina koja je, s tim se bavim, to izlazi iz mene, nije svak stvoren za sve. Ne želim pjevati o tome kuda bi hrvatska Vlada trebala ići dalje, ali zato mi se događaju lijepe stvari da mi nakon koncerta priđe par u četvrdesetima i kaže da su se prvi puta poljubili uz moju pjesmu. To mi ispunjava srce’, kaže Belan koji je nedavno duetom ‘Tvoj glas’ s Majom Posavec najavio i skoro objavljivanje novog albuma.

Dakle, 21. studenog Revelin i Dubrovnik će opet plesati uz Belana.

Podsjetimo, Belan je duetom 'Tvoj glas', s Majom Posavec, nedavno najavio i skoru objavu novog studijskog albuma.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook