Kritika filma „Obračun legendi“

Razjareni penzići u filmu 'Obračun legendi'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Seniori su dakle čvrsto odlučili ne otići bez borbe. Kako drugačije objasniti toliku navalu penzić filmova u posljednje vrijeme? Nekih velikih komercijalnih razloga tu nema, iako su poneki zaradili pristojno (npr. „Legende u Vegasu“, prvi „R.E.D.“ i pogotovo „Zločesti djedica“).

Nije valjda da je Florida, raj američkih penzića odjednom prepuna multipleksa koji daju grupne popuste?

„Obračun legendi“ je film koji dolazi s iznimno lošom reputacijom. Ključna je riječ – kliše. No, može li itko film iz jedne takve, dramaturški iznimno konzervativne niše kao što je sportski podžanr, pogotovo boksački, uopće zamisliti drukčije?

„Obračun“ se ni ne trudi biti originalan već upravo igra na taj neki šarm familijarnosti i već viđenoga. Sve, ali baš sve, što u filmu vidimo, od likova i njihovih međuodnosa do zapleta i obrata čisti je kliše koji smo već negdje vidjeli. I to ne jednom.

Pa zaboga, to je film koji sparuje dvije najveće celuloidne boksačke face svih vremena! – Rockya i Razjarenog bika alias Jake LaMottu, jednog doduše fiktivnog, drugog stvarnog.

Naravno, ne radi se baš o njima. Sly igra Henrya „Razora“ Sharpa, a De Niro, Billya „The Kida“ Mc'Donnena, fiktivne likove, ali u uvodnom arhivskom kolažu koriste se snimke iz Rockya i Bika, jer em zgodno dođe, em se gledatelja odmah podsjeća da pred sobom gleda živuće klasike u jednom novom, malom, nazovimo ga tako, spin offu. Pogledaj i ovo showbuzz Film utorkom 10 najvećih filmskih promašaja godine

No, ono što slijedi oslobođeno je, hvala Bogu, ikakvih pretenzija, pogotovo onih da parira spomenutim klasicima (glede „Rockya“ – tu se naravno misli samo na jedinicu kao klasik), već se radi o jednoj zgodnoj, ležernoj, minimalno nostalgičnoj, a poprilično zabavnoj razbibrizi.

Cijelu recenziju filma „Obračun legendi“ možete pročitati na portalu Nemilosrdni gadovi.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene