Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši basist grupe Whitesnake 9. srpnja svira u dubrovačkom klubu


Jedan od najpoznatijih klavijaturista na svijetu, član grupe Deep Purple, Don Airey, vraća se u Dubrovnik kako bi u Culture clubu Revelin devete večeri srpnja svirao s bandom koji je nedavno, točnije 21. lipnja, oduševio ovdašnju publiku. Izvedbom hitova Deep Purplea, Led Zeppelina, Cream i mnogih drugih, peteročlani je band koji čine svjetski poznati glazbenici, praktički natjerao organizatore da u kratkom roku zakažu novi koncert.

Najava spektakla u Dubrovniku: 'Taj ambijent rijetko gdje na svijetu ima'

Vezani članci Slika nije dostupna INTERVJU Nekoć sramežljivi mladić danas je 'težak' 60 milijuna dolara Slika nije dostupna 'DJs from Mars' ekstravagantnim nastupom oduševili publiku

Manje je poznato da je jedan od najpoznatijih klavijaturista na svijetu posebno vezan za ovaj dio svijeta: 'Znate, bio sam ovdje, točnije na Pelješcu, 1989. s obitelji na ljetovanju. Bili su to dani pada Berlinskog zida, pa se sjećam da su Nijemci iz istočnog dijela Berlina dolazili Trabantima. Sjećam se i ovog prekrasnog mora, vina i hrane. Imate stvarno prekrasan dio ove planete, morate to cijeniti. Cijeli svijet vam dolazi to vidjeti'

Don Airey će s nekoliko svjetski poznatih glazbenika na pozornici Revelina, osim hitova Deep Purplea, svirati i hitove grupa Led Zeppelin, Whitesnake, Deep Purple, Cream, Ozzy Osbourne i mnogih drugih. Koncert je nazvan “Don Airey all stars night”.

Bivši basist grupe Whitesnake, Neil Murray, iako malo umoran od koncerta koji je večer uoči Dubrovnika imao u Londonu, bio je iznenađen reakcijom publike koja je na prvom koncertu pjevala s bandom sve pjesme. “Prekrasan grad, originalno mjesto održavanja ova terasa iznad grada, strašni glazbenici koje volim i cijenim, sve je bilo na svom mjestu. Veselim se opet doći 9. srpnja i svirati za ovu divnu publiku još jedanputa, “ rekao je Murray.

Dubrovnik će, dakle, 9. srpnja, još jednom biti rock centar svijeta. Ulaznice za novi rock spektakl nestaju još brže nego za prvi, dolasci su najavljeni iz cijele regije.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook