Na humanitarnom koncertu sudjelovat će najveće domaće glazbene zvijezde, a među njima su Jelena Rozga, Tony Cetinski, Psihomodo pop, Željko Bebek i Giuliano te brojni drugi.

Galerija


Humanitarna akcija ''Korak u život'' ove godine slavi jubilarnu, desetu godišnjicu, čije će se finale obilježiti velikim humanitarnim koncertom ''10. Korak u život“, koji će se održati 25. studenoga 2018. u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu. Na konferenciji za medije koncert je najavila i jedna od ambasadorica akcije Franka Batelić, stipendist Koraka u život Tomislav Radošević, voditelj akcije Darko Radišić iz Rotary kluba Zagreb Kaptol i Dubravka Vrgoč, intendantica HNK-a, koji je uz HRT i ove godine partner akcije.

Vezani članci Franka Batelić - Čorluka - 1 Franka Batelić je majka, supruga, ali i žestoka rokerica: Obožavatelje iznenadila novim izdanjem! Humanitarna akcija \"Korak u život\" ove godine slavi svoju desetu obljetnicu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Humanitarna akcija Korak u život obilježava 10 godina postojanja

Na humanitarnom koncertu sudjelovat će najveće domaće glazbene zvijezde. Jelena Rozga, Tony Cetinski, Psihomodo pop, Željko Bebek i Giuliano samo su neka od velikih glazbenih imena koja su ovogodišnji ambasadori i koji će svoje pjesme tu večer pjevati za one kojima je pomoć najpotrebnija. Na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta nastupit će i Franka Batelić, koja je najavila jubilarno izdanje.

''Nevjerojatna je čast biti u prilici svojim pjesmama širiti glas o ovako plemenitoj priči. Pozivam sve ljude dobre volje da dođu na koncert, okrenu humanitarni broj 060 9002 ili uplate donaciju i tako podrže ove divne mlade ljude, a moji kolege i ja pobrinut ćemo se da dostojanstveno obilježimo prvo desetljeće Koraka u život. Čestitala bih organizatorima i partnerima akcije na velikom trudu i upornosti tijekom svih ovih godina, a postojećim i budućim stipendistima želim da ih sreća prati na svakom sljedećem koraku kroz život“, rekla je Franka Batelić.

Humanitarnu akciju Korak u život pokrenuo je Rotary klub Zagreb Kaptol 2008. te otada svake godine stipendira mlade koji nakon završetka srednje škole zbog zakonskih ograničenja moraju napustiti domove za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljske obitelji. Uz podršku državnih institucija, brojnih sponzora i donatora, kao i najvećih glazbenih zvijezda već deset godina brojnim mladima na ovaj se način omogućuje školovanje i daje prilika da stjecanjem visokog obrazovanja lakše zakorače u život.

''U trenutcima kada sam se nakon završetka srednje škole našao na životnoj prekretnici, humanitarna akcija Korak u život dala mi je nadu da će sve ipak biti u redu. Neizmjerno sam zahvalan na dobivenoj prilici. Siguran sam da danas ne bih bio gdje jesam da nije bilo ove plemenite akcije i stipendije koja mi je omogućila da se lakše suočim sa svim životnim izazovima“, izjavio je stipendist Koraka u život Tomislav Radošević.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti online i na svim prodajnim mjestima sustava Ulaznice.hr. Uz prodaju ulaznica, sredstva za novu generaciju studenata prikupljaju se i pozivom na humanitarni broj telefona 060 9002 uz cijenu poziva od 6,25 kuna te izravnim uplatama na žiroračun akcije HR4723600001502398283. Sav prihod bit će namijenjen za pomoć mladima iz domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi i udomiteljskih obitelji koja nemaju mogućnosti nastaviti fakultetsko obrazovanje po završetku srednje škole.