Zabavna umjetnost

Na Advent u MUO pohrile domaće zvijezde

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom Adventa u MUO izložbu Višeglasje posjetilo je preko 60 organiziranih grupa djece različitog uzrasta od vrtićkog do srednješkolskog.

Advent u MUO, osim četiri izložbe Saša Šekoranja: Višeglasje, Marijina industrija ljepote, Etno svijeta – dio programa Modnog ormara, Slaven Tolj: Citius, Altius, Fortius, ponudio je i ove godine niz zabavnih i edukativnih programa kako bi posjetiteljima svih uzrasta ponudio jedan drugačiji advenstki ugođaj u kojem se njeguje kreativnost i zajedništvo.

Pogledaj i ovo Saša Šekoranja Jedinstven doživljaj! Valentinovsko nadahnuće najvećim ljubavima domaće scene koje oduzima dah!

Na izložbi Saše Šekoranje stigli brojni poznati

Inspirirani biljnim instalacijama Saše Šekoranje, tušem i perom radili su „biljne“ ukrase za zajednički bor – 4 metarsku piramidu koja stoji u atriju muzeja i već je gotovo sva okićena crtežima sa radionica. Svi vrijedni crtači čijim je crtežima okićen muzejski bor, dobit će zasluženo mjesto na Noći muzeja 30. siječnja 2014. - njihova će imena biti ispisana na jednom od zidova muzeja. I tijekom zimskih školskih praznika MUO će održavati svakodnevne kreativne radionice od 10-14 sati.

Na Slatkim radionicama mnogobrojna su djeca pekla božićne kolačiće uz prave slastičarke iz slastičarne Grdelin. Svaki adventski četvrtak u slatkim i mirisnim radionicama djeca su dobivala svoje male pregače, rukavice i ono najvažnije – savjete pravih slastičarka kako napraviti fine i mirisne božićne kolačiće koje na kraju ponosno nose kući. Neki od malih polaznika postali su vjerni pomagači i nakon tri uzastopna dolaska na radionice, postali su pravi majstori u izradi sitnih blagdanskih kolača.

Kroz MUO su prošetali Sveti Nikola i Djeda Mraz i darivali djecu. Ansambl Antiphonus uz gosta Edina Karamazova održao je nezaboravan koncert pod svijećama i na kraju nagradio mnogobrojnu publiku, od koje je dio koncert pratio i sa muzejskih galerija, starim hrvatskim adventskim napjevima.

U četvrtak 19. prosinca u Muzeju za umjetnost i obrt bilo je posebno veselo. Osim mnogobrojnih vrtićkih grupa, oko podneva u Muzej je ušla gdja Vanda Briški – 5000. posjetiteljica izložbe Saše Šekoranje Višeglasja i dobila na poklon potpisanu majicu zagrebačkih Medvjeda.

U poslijepodnevnim satima igrači Medveščaka Alan Letang i Andrew Murray došli su pogledati izložbu Višeglasje, a Ines Prendl i njen sin Vito te Marijana Mikulić sa sinom …. Priključili su se slatkoj radionici odnosno izradi crteža za zajednički bor.

Izložbe ostaju otvorene i tijekom siječnja 2014.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene