Napokon

Motörhead headliner jedanaestog INmusic festivala

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ikone glasnog rock 'n' rolla Motörhead još su jedan headliner jedanaestog INmusic festivala koji će se održati od 20. do 22. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun, izvijestili su u petak organizatori tog festivala.

Motörhead, jedan od najpoznatijih i najutjecajnijih rock bendova, davne 1975. osnovao je pjevač, basist i autor pjesama Ian Fraser Kilmister – Lemmy, ujedno i jedna od najlegendarnijih ličnosti u povijesti rock glazbe. Osim bojom glasa, Lemmy se ističe i samom svojom pojavnošću, poznat je po svom imidžu i brkovima, a karakterizira ga i scenski nastup uz neuobičajen položaj mikrofona.

Pogledaj i ovo Lysistrata i Super Besse na InMusic festivali OD 24. DO 26. LIPNJA Lysistrata i Super Besse nova pojačanja Europavox pozornice na INmusic festivalu

HRVATSKI SPOTOVI: Ni do koljena albanskim!

Prepoznatljivosti i jedinstvenosti Motörheadovog zvuka prvenstveno doprinosi Lemmyev 'poderani' vokal i tutnjava basa, ali i čvrsti bubnjevi te žestoki gitarski rifovi.

 

Osim kultnim glazbenim statusom, Motörhead se može pohvaliti i jednim od najpoznatijih logotipa. Logo s veprovim očnjacima i lancima u raznim je varijacijama prisutan tijekom cijele Motörheadove karijere te se nalazi i na naslovnici najnovijeg albuma "Bad Magic" koji je objavljen u kolovozu ove godine.

PROŠLO JE 30 GODINA - i dalje izazovna i kontroverzna

Izvrsnost benda pokazuje i činjenica kako su glazbeni kritičari "Bad Magic" proglasili najboljim Motörheadovim albumom izdanim tijekom proteklih 20 godina njihove karijere te ga postavili uz bok kultnom "Ace of Spades" iz 1980. koji je proglašen jednim od najboljih albuma ikad. Istoimena pjesma, "Ace of Spades" postala je Motörheadova himna.

Bend je sveukupno izdao 23 studijska albuma, 10 live albuma, 12 kompilacijskih izdanja i pet EP-a. Diljem svijeta prodano je više od 15 milijuna Motörheadovih albuma.

Slavni roker pronađen mrtav u autobusu

Nakon što su proslavili 40 godina postojanja, Motörhead s novim albumom i turnejom nastavljaju dalje te još jednom poručuju: "Ako ti je preglasno – onda si prestar!" Unatoč tome što mnogi Motörhead svrstavaju u metal žanr, frontmen benda Lemmy odlučno i čvrsto stoji iza toga da je Motörhead, jednostavno, rock 'n' roll te koncerte započinje rečenicom: "Mi smo Motörhead i mi sviramo rock 'n' roll!" Rečenica je to koja će odjeknuti i Jarunom, navodi organizator.

Prvi najavljeni headliner novog izdanja INmusic festivala su britanski indie rock bend Florence and The Machine. (Hina)

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene