Kries, Nipplepeople, ABOP...

MOBA 2018: Krajnji jug Hrvatske domaćin je posebnog festivala koji ne želite propustiti

MOBA 2018. (Foto: PR) MOBA 2018. (Foto: PR) PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju MOBA 2018. (Foto: PR) Selo Pločice, Osojnik Gruda - lokacija radionica/svirka ABOP i Nipplepeople Nipplepeople (Foto: PR) ABOP (Foto: PR) +0 Grupa Kries (Foto: PR) Galerija

Bliži se MOBA - festival koji spaja današnje trendove s tradicijom. Ove godine organizatori su spojili suhozide i glazbu u jednu temu - "Ritam u kamenu".

Konavle, destinacija izvrsnosti u ruralnom turizmu može se pohvaliti i zbilja posebnim festivalom. U lipnju će se na više lokacija u mjestima Čilipi, Cavtat, Gruda I Pločice odvijati radionice suhozidne gradnje, edukativne šetnje prekrasnim lokacijama i sjajni glazbeni nastupi.

Pogledaj i ovo Coachella (Foto: Instagram) Biste li se usudili? Djevojke na festivalima ne nose ništa osim ljepljive trake: Novi hit rezerviran samo za najhrabrije!

''Spojili smo suhozide i glazbu u jednu temu, a to je 'Ritam u kamenu'. Ruralni prostor Konavala je bogat međama, kućericama, lokvama. Želja nam je promicati temu njihove obnove i očuvanja, a lokacije su savršene za sjajne glazbene nastupe. Moba projekt je upravo to - festival koji potiče na okupljanje i akciju, spaja današnje trendove s tradicijom. Na krajnji jug kao glazbene poslastice stižu Nipplepeople, ABOP I Kries‘’, poručuju organizatori.

U nastavku pročitajte program festivala MOBA2018 – ''Ritam u kamenu'' / glazbeni festival / festival suhozidne gradnje:

14.6. Grupa Kries / Cavtat

Dosadašnjim djelovanjem Kries je prisvojio epitet najaktivnijih i najatraktivnijih predstavnika world music scene s ovih prostora. Njihove pjesme pronašle su svoje mjesto u eteru radijskih postaja diljem svijeta kao i na međunarodnim CD kompilacijama toga žanra. Najnoviji album "Selo na okuke" osvojio je i obožavatelje i kritičare.

Grupa Kries (Foto: PR) Grupa Kries (Foto: PR) Foto: PR

https://www.facebook.com/events/161747791160550/

 

22.6. Edukativna šetnja ''Putevima međa''

Šetnja u selo Pločice u Konavlima - upoznavanje s bogatstvom suhozidnih struktura i krajobraza. (trajanje cca 2 h)

Selo Pločice, Osojnik Selo Pločice, Osojnik Foto: PR

https://www.facebook.com/events/225214934735107/

23.-24.6. Radionice suhozidne gradnje / Gruda i Čilipi

Svi zainteresirani će imati prilike naučiti tehnike suhozidne gradnje i iskušati se u gradnji kućerice i obnovi podzida. Na radionicama će sudjelovati lokalni graditelj i članovi eminentne udruge Dragodid koja već dugi niz godina obnavlja i gradi suhozide diljem naše obale. Gradnji se pridružuje ekipa Suhozidna baština Konavala koja je sudjelovala na Dragodidovim radionicama na Učki i Visu kako bi naučene tehnike prenosili u Konavlima.

PLAN SUHOZIDNIH RADIONICA
// obnova podzida i gradnja kućerice:
Lokacije: Gruda i Čilipi (grupne izmjene kroz dva dana gradnje)

Gruda - lokacija radionica/svirka ABOP i Nipplepeople Gruda - lokacija radionica/svirka ABOP i Nipplepeople Foto: PR

PRIJAVE ZA RADIONICU I INFO FESTIVALA:
Mob: 099 723 1916
email: mobaprojekt@gmail.com

https://www.facebook.com/events/467144203716232/

 

24.6. Koncerti završna večer / Nipplepeople i ABOP / Gruda

Nipplepeople - maskirani electro-pop duo osvojio je plesne podije brojnih festivala i klubova po regiji, njihova ''Frka'' apsolutni je hit, a ovo će im biti prvi nastup na dubrovačkom području.

Nipplepeople prošlu godinu slobodno mogu proglasiti svojom. Fantastična obrada davnog hita Zdenke Kovačiček "Frka" jedan je od najuspješnijih songova sezone zahvaljujući kojem su našli put do radijskog etera, kako onog mainstream, tako i alternativnog, ali i do brojnih klubova i festivala po regiji. U vrijeme kad zdravi pop s ovih prostora zapravo oskudjeva kvalitetnim pjesmama Nipplepeople su se uspjeli nevjerojatnom lakoćom iskočiti daleko iznad ostalih.

Nipplepeople (Foto: PR) Nipplepeople (Foto: PR) Foto: PR

ABOP (After Je Bolji Od Partya) - zagrebačka audio-vizualna senzacija oduševljava po klubovima diljem Europe. Glazba ABOP-a je intenzivna, plesna, ritmična, u dobroj mjeri psihodelična, s puno groovea te nadasve moćna. Njihov izričaj uspješno plovi electro, funk, disco, kraut i techno (pod)žanrovima. Peteročlani elektronski bend prvi put nastupa u Konavlima.

ABOP (Foto: PR) ABOP (Foto: PR) Foto: PR

https://www.facebook.com/events/2099677930306724/


 


 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene