Glazbom reci stop maltretiranju
Glazbom reci stop maltretiranju

Učenici XV. gimnazije pobjednici akcije Antene Zagreb "Glazbom reci stop maltretiranju" .


 Već osmu godinu zaredom najslušaniji zagrebački radio Antena Zagreb glasno govori „STOP MALTRETIRANJU“ zajedno s učenicima osnovnih i srednjih škola. Mjesec dana su škole diljem Hrvatske snimale covere svjetskih hitova, a tri najbolja školska benda su jučer (16.11.) nastupila na velikom koncertu u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

Srednja škola Čakovec s obradom pjesme "If I Ain't Got You" Alicie Keys, zagrebačka XV. gimnazija koja izvodi mashup posvećen glazbenim velikanima koji su preminuli prošle godine ("Hallelujah/Space Oddity/Purple Rain/Faith") i OŠ Stenjevec s obradom hita Jamesa Arthura "Impossible". Osim finalista u Vintageu su nastupili i Mile Kekin i Aki Rahimovski koji je sa svim učenicima otpjevao „Lutku za bal“.

Članovi žirija Massimo, Husein Hasanefendić - Hus, Luka Bulić, Vlatka Kamenić Jagodić iz HEP-a i Mile Kekin zajedno su odlučili o pobjedniku, a učenici XV. gimnazije su ovom pobjedom osvojili set instrumenata za svoju školu.
Žiri je teško birao riječi za talentirane učenike.

- Za mlade generacije govori se da su površne, ali današnji finalisti su to demantirali. Oduševljen sam! – bio je iskren Hus, dok im je Aki poručio da nema neke posebne tajne za uspjeh i da je sve što im treba rad, talent i vjera u sebe.

- Da ja danas počinjem ne vjerujem da bih se usudio osnovati band. Teško da bih se snašao u vremenu interneta i sumnjam da bismo prošli ovako dobro – izjavio je Mile Kekin te dodao kako mu je ideja da se glazbom kaže stop maltretiranju genijalna i vjeruje da ima učinka. S njim se složio i Massimo koji smatra da svaka ovakva akcija doprinosi tome da se maltretiranje shvati kao ozbiljan problem.

Ovo je samo jedan u nizu društveno odgovornih projekata Antene Zagreb, a cilj je da se svi zajedno borimo protiv nasilja u školama. Uz ovoliki broj mladih koji se bave glazbom, želja će uskoro biti ostvarena.