Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Refleksija kao razmišljanje, kao zrcaljenje i(li) kao odbijanje; i ove sezone kampanja Fashion Incubatora nas intrigira uz pomoć fotografije sažete u svom izrazu, a razigrane u svom značenju.


Još davne 1889. godine slavni Oscar Wilde je ustvrdio da “Život oponaša umjetnost mnogo češće nego što umjetnost oponaša Život”. Bila ovo filozofska dilema ili najobičnija dosjetka, čak stoljeće i četvrt nakon, u svojoj novoj kampanji pod naslovom REFLECTIONS Fashion Incubator naslanja se upravo na to pitanje možda najslavnijeg dendija svih vremena.

Promatrajući odnos modnog dizajnera prema ukusu vremena, kampanja promišlja stvaraju li oni trendove koje modni svijet potom oponaša ili u svom radu zaustavljaju odraz svijeta u kojem žive i djeluju.

>> Trudna Ibanezova supruga zablistala na reviji!

Refleksija kao razmišljanje, kao zrcaljenje i(li) kao odbijanje; i ove sezone kampanja Fashion Incubatora nas intrigira uz pomoć fotografije sažete u svom izrazu, a razigrane u svom značenju i kao da ova dilema nije sama po sebi bila dovoljno izazovna, suradnju na izradi kampanje ponudili su Ivanu Horvatu, mladom osječkom atletičaru, skakaču s motkom, hrvatskom rekorderu i najmlađem olimpijcu iz Londona, ali u ulozi modela potpunom debitantu.

Kampanju potpisuju Nikola Beban (art direktor), Joanna Paciorek (fotografija), Jasmin Čeljo (obrada fotografije), Krešimir Miloloža (grafika), Igor Sambolec (video snimatelj) i Tanja Minarik (montaža).

FINALISTI

Vezani članci Lokalni izbori, ilustracija Prve izlazne ankete: Saznajte tko vodi u četiri najveća grada prema prvim projekcijama Lokalni izbori u Hrvatskoj Pratite specijal Nove TV: Do 16:30 na birališta je izašlo 35,54 % građana, gotovo isto kao i 2017. godine

Stručni žiri među više od 30 radova pristiglih na javni natječaj u drugom polufinalnom krugu je odabrao pet kolekcija čiji su autori kreativnošću i marljivim radom dobili priliku javno predstaviti svoje kolekcije na Fashion Incubatoru.

Prema poslanim radovima žiri je kao najuspješnije odabrao Mariju Vijakčkića iz Zagreba, dizajnerski dvojac Petru Vuletić (Split) i Sašu Hortiga (Đakovo), Valeriju Toloknovu iz Rijeke, zagrebčanku Vedranu Mastelu i Zoricu Vlatković koja stiže iz Velike Gorice.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook